Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Förare smet efter bilolyckan

Under måndagen larmades det om två viltolyckor i Finspång. En av förbipasserande där den som varit skyldig till påkörningen smitit från platsen.

112 ska man ringa vid en viltolycka, men bara när det gäller vissa djur.

112 ska man ringa vid en viltolycka, men bara när det gäller vissa djur.

Foto: Ellinor Harrysson

Finspång2018-07-24 14:05

Strax efter klockan 14 på måndagen körde en bil på ett rådjur på Linköpingsvägen i närheten av Falla. Enligt polisen ska olyckan inte ha orsakat några personskador medan bilen ska ha fått vissa skador. Rådjuret tog sig iväg på egen hand men påköraren märkte ut platsen, ringde polisen och eftersöksjägare kunde sättas in.

– Man ska anmäla till oss om man har kört på björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår eller örn, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i region öst.

Någon som hade missat, eller struntat, i anmälningsplikten var den förare som orsakade olyckan som andra privatpersoner larmade om en timme efter den första viltolyckan. Där hade förbipasserande sett ett påkört vildsvin i dikeskanten men polisen hade inte fått in något larm från den som faktiskt hade kört på djuret.

– Det är inte helt ovanligt att vi får larm från förbipasserande om viltolyckor som förarna själva inte har rapporterat om. Det sker åtminstone ett par gånger i veckan, säger Erik Terneborn.

Många av de djur som körs på är dock sådana som det inte råder anmälningsplikt på, som hare eller grävling.

– Det råder ingen formell anmälningsplikt men det kan vara bra att försöka avlägsna djuret från vägbanan åtminstone. Ligger djuret mitt i vägen kan det bli trafikfarligt, säger Erik Terneborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om