Ni lyckas verkligen engagera och aktivera den unga publiken under föreställningen?
– Det försöker vi göra, eftersom det är precis så vi vill ha det. Det vill säga att de lever med i julspelets händelser, säger komminister Margareta Ridderborger, som är ansvaring för barn- och ungdomsarbetet inom Finspångs församling.
– Julspelet är ju också en gammal fin tradition, som funnits med länge här i Finspång.
Och inte bara den unga publiken, utan även ni som agerar i julspelet verkar trivas?
– Jag tror att vi alla i personalen, tycker det är jätteroligt med julspelet, tycker Margareta Ridderborger. Det känns fint att få förmedla julens budskap på det här sättet, för oavsett om man tror på det eller inte, så tillhör det ju den svenska traditionen och det här blir som en lektion i religionskunskap.
Är det samma manus är från år?
– Själva grundberättelsen med Jesusbarnet och krubban, har vi förstås med varje år. Men sedan brukar vi justera manuset lite år från år, som vi tycker kan passa. I år har vi bland annat tagit med Zlatan i manuset, för att han är så känd bland barnen.
Vilken ålder är de i?
– Vi bjuder in barn från våra förskolor och grundskolor i åldern 3 till 9 år. Och i år har vi haft barn från bland annat Svälthagsskolan, Dunderbacken och Skorpans förskola
– Förutom här i Slottskapellet framför vi julspelet även i Rejmyre kyrka och i Hällestads kyrka och totalt gör vi tio föreställningar i år med vårt julspel.