Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Finspång deltar i mässa om drogförebyggande arbete

Om ett par veckor genomförs en mässa om drogförebyggande arbete i länet i Linköping. Från Finspång medverkar bland annat Föreningarna för ett drogfritt Finspång och Idédebatt i Finspång.

Leva livet är namnet på den mässa som hålls i Linköping den 21 och 22 april. Lotta Persson, samordnare för det drogförebyggande arbetet i Finspång, har varit med och jobbat med mässan. Janne Frisk, projektledare för Idédebatt i Finspång, kommer att medverka i mässan. 
FOTO: TITTI OLOVSSON

Leva livet är namnet på den mässa som hålls i Linköping den 21 och 22 april. Lotta Persson, samordnare för det drogförebyggande arbetet i Finspång, har varit med och jobbat med mässan. Janne Frisk, projektledare för Idédebatt i Finspång, kommer att medverka i mässan. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

FINSPÅNG2004-04-06 06:00
- Vi tänkte att man skulle få kunskap om vad man gör i de olika kommunerna i länet när det gäller drogförebyggande arbete. När vi gör någonting i Finspång kanske vi bjuder hit någon från Sundsvall, men vi vet inte vad de gör i till exempel Norrköping och Motala, säger Lotta Persson.
Hon jobbar på Ungdomshälsan, men sedan en tid tillbaka även halvtid som samordnare för det drogförebyggande arbetet i Finspång. Därmed ingår hon också i länsstyrelsens nätverk för det drogförebyggande arbetet i Östergötland. Det är det som den 21 och 22 april ordnar mässan Leva livet på Brigaden i Linköping. Lotta Persson har alltså varit med och jobbat inför mässan.

Det positiva
- Vi vill lyfta fram allt det positiva som görs i kommunerna i länet och visa vilket engagemang som finns. Vi vill att man ska få inspiration och möjlighet att knyta kontakter. Det här är inte en mässa med bara montrar det kommer att hända en hel del också som teater och dansuppvisning, säger Lotta Persson.
- Just det här med att knyta kontakter tycker jag är bra med det här, säger Janne Frisk.
Han är projektledare för Idédebatt i Finspång, som lägger fokus på värdegrundsfrågor, och kommer att finnas med för att presentera den verksamheten på mässan.

Olika verksamheter
Från varje kommun i länet kommer olika verksamheter att presenteras. Totalt deltar cirka 300 utställare i mässan. Från Finspång medverkar förutom Idédebatt i Finspång exempelvis Hällestad skola som ska visa hur de arbetat med "Min tänkarbok. Föreningarna för ett drogfritt Finspång ska till exempel också presentera sig. Två elever från Bergska skolan kommer även att medverka som värdar under mässan.
Flera riksorganisationer medverkar också i mässan. Dit hör till exempel Bris, CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) och UNF (Ungdomens nykterhetsförbund).

Fler platser
Mässan är inte öppen för allmänheten. Varje deltagande kommun har tilldelats ett antal platser och i Finspång har Lotta Persson sedan bjudit in ett antal personer. Dit hör ett antal politiker och tjänstemän inom kommunen som är inbjudna att delta vid ett tillfälle på onsdagen. Till torsdagen har platser till exempel gått till socialförvaltningen, skolan och polisen.
- Jag har just fått höra att alla kommuner inte kan fylla sina platser så vi får några till så är det någon som är intresserad kan de höra av sig till mig, säger Lotta Persson.
Efter mässan ska en utvärdering göras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om