– Ja, de är populära. Det brukar vara en lång kö när vi öppnar klockan 12, säger Anne-Marie som varit ansvarig för Café Oasen sedan april förra året.
Men det är efter nyår som de största förändringarna har kommit.
– Vi kanske ligger lite i skymundan, men fler och fler börjar hitta hit, även från industrierna. Därför har vi skapat en riktig lunchmeny, berättar Anne-Marie som i många år arbetat som kock och köksmästare på olika restauranger.
Café Oasen ligger i Mariagården och drivs av Finspångs församling.
– Jag har försökt att göra hela upplevelsen mer mysig. Bland annat har jag hittat en del möbler i källaren och på vinden och flyttat om lite annat. Fikabrödet står också bättre till numera, försäkrar Anne-Marie.
På en vecka, där caféet är öppet måndag till torsdag, kommer det mellan 90 och 140 gäster.
– När jag började jobba här förra året hade vi 30–40 gäster i veckan, så det har ökat rejält, vilket förstås är kul, säger Anne-Marie innan det är dags att förbereda dagens sopplunch.
Den här onsdagen står det skogssvampsoppa på menyn.
– Att vi använder oss av bra råvaror är viktigt för mig och det märks att gästerna uppskattar det. Sedan lagar vi maten från grunden och försöker ha känsla för smaksättningen. Vi har ett bröd med ett hemligt recept som många uppskattar, berättar Anne-Marie.
Titeln husmor känns inte riktigt 2019?– Haha, nej, kanske inte. Min officiella titel är församlingshemsvärdinna, men alla säger husmor.