Samlingen av bilder finns nu-mera förvarade hos Finspångs kommun.
Men hur kom det sig att Lions skänkte en buss till Finspångs kommun? Och varifrån kommer pengarna till inköpet av bussen?
Så här säger Torgny Björk, mångårig medlem i Lions Finspång:
– Bakgrunden till att vi skänkte en handikappanpassad buss till Finspångs kommun var att de på den tiden, 1960-talet, inte hade något sådant fordon.
Hur samlade ni in så mycket pengar, så det räckte till en buss?
– Det var ingen direkt insamling för bussprojektet, minns Torgny Björk. Utan vi gjorde så att vi byggde en villa i Falla och sedan sålde vi den. Pengarna som vi fick i vinst användes till att köpa den här bussen, som alltså var Finspångs första handikappbuss.
Något man också kan läsa kortfattat om på Lions Clubs hemsida, under vinjetten historia.
Lions Club i Finspång bildades 1954 och i historiken står inköpet av handikappbussen, som den andra större aktiviteten att minnas för klubben.
Den första aktiviteten som nämns här, var när man 1958 hämtade en gammal kanon ut ur Finspångsskogen och ett gissa-vikten-jippo anordnades.
Denna kanon står även som modell för klubbens souvenirkanon. Detta var alltså klubbens första stora aktivitet och som nummer två nämns alltså inköpet av handikappbussen.
Allt förevigat på de bilder, som vi hittade i Eric Larsons samling, där dåvarande kommunalrådet Torild Lindvall symboliskt tar emot nycklarna till bussen som skymtar i bakgrunden, vid en ceremoni på Bergslagstorget.
Finspångs Lions Club bildades för övrigt redan 27 mars 1954 genom att Lions Club Norrköping bjöd in ett antal kända Finspångspersoner till en informationsträff.
De första medlemmarnavar Ingvar Ohlberger (LC Finspångs 1:a President), JuliusNilsson, Carl-Göran Kindblad,Nils Andersson, Birger Johansson, Gunnar Gussander, Karl-Erik Nilsson, Åke Wijmark, Harry Gertham, Albin Fredriksson, K-E Ihrman, Johan Svensson, Birger Åhs, Göte Westerfors och Martin Oreman. Kanske några av dessa medlemmar var med även på 1960-talet när handikappbussen skänktes till kommunen.