Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Får betala för tomma latrintunnor

Klas Pettersson får betala för fyra latrintunnor, trots att hälften av dem står tomma när sommaren är slut och det är dags för tömning.

Bekymrad. Klas Pettersson får flera tunnor över. Till vänster skymtar en svart tunna som nu används som kruka.

Bekymrad. Klas Pettersson får flera tunnor över. Till vänster skymtar en svart tunna som nu används som kruka.

Foto: unknown

FINSPÅNG2017-07-08 07:00

Nu vill han att Finspångs Tekniska Verk ändrar sina rutiner.

När sommaren är slut kommer Klas Pettersson och hans sambo ha samlat på sig ytterligare ett par latrintunnor som han måste betala för. Trots att han inte har användning för dem.

– De samlas på hög. Jag tycker att man som kund ska kunna bestämma själv hur många tunnor man får. Jag får betala nästan 700 kronor extra, trots att jag inte behöver tunnorna, säger Klas Pettersson, som säger att han fick veta att det är fler som har det här problemet när han ringde till finspångs Tekniska Verk för att klaga.

– Såhär fungerar inte övrig handel. Är det så att det är en regel, så tycker jag att de ska ändra på den. Det finns nog inte i deras system. Vi vill själva kunna bestämma hur många tunnor vi ska ha, säger Klas Pettersson.

Tror du att de gör det medvetet för att tjäna mer pengar?

– Jag vill inte säga för mycket, men det känns så ibland. Jag har inget belägg för det, men känslan är att de inte bryr sig. Jag vill få igång en diskussion om det här åtminstone.

Ulf Axelsson, avfallschef på Finspångs Tekniska Verk, tar kritiken med ro.

– Kunderna har ett abonnemang precis som med sophämtning där det ingår ett visst antal tunnor, antingen fyra eller åtta tunnor. Det går inte att köpa styckvis. Det bästa är att man övergår till andra system. Latrin är ett gammalt system som hänger kvar sedan förr.

Vad är ditt råd till kunder som upplever det här problemet?

– Mitt råd är de komposterar sin egen latrin så de inte behöver tömning överhuvudtaget. Men då behöver de ett tillstånd från bygg- och miljönämnden, säger Ulf Axelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om