Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Få ringer risktelefonen

FINSPÅNG
Hittills i år har bara ett tjugotal personer ringt till kommunens risktelefon. Dit kan man ringa om man har upptäckt att något kan leda till en olycka.
Mest har det handlat om gropar i gatorna och buskage som skymmer sikten för trafikanter.

Finspång2001-10-12 00:00
Risktelefonen har funnits i drygt ett år och är ett led i att göra Finspångs kommun säkrare.
- Man ringer 020-93 00 00 och då hamnar man hos SOS i Halmstad som är bemannat dygnet runt. De tar emot en anmälan som de sedan faxar hit till mig, säger Berit Strömberg på byggnadstekniska avdelningen.

<b>Bekräftelse</b>
Hon i sin tur ser till att anmälaren får en bekräftelse och namnet på den handläggare som ska se till att problemet åtgärdas.
Motala som är den andra kommunen i länet som har en Risktelefon har hittills i år fått ta emot ett femtiotal anmälningar enligt Kerstin Huddin i Motala.
- Anmälningarna här rör sig också mycket kring gropar i vägar, men annars kan jag inte se att statistiken visar på att några särskilda områden är mer utsatta än andra, säger Kerstin Huddin.
Om orsaken till att det görs färre anmälningar i Finspång är att folk inte vet om att RIsktelefonen finns är Berit Strömberg inte så säker på.
- Det kan ju faktiskt vara så att Finspång är en säkrare kommun, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!