Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Erfaren krögare ska lyfta klassiska gatuköket

Ny ägare och ny chef med stora mål, men raggmunken blir kvar på Kockens i Finspång.

Resat Kocar, från Turkiet, har stora ambitioner för Kockens, före detta Lövdungen.

Resat Kocar, från Turkiet, har stora ambitioner för Kockens, före detta Lövdungen.

Foto: Christer Andersson

Finspång2020-08-14 17:00

Som 27-årig student kom Resat Kocar till Sverige för att hälsa på några kompisar. Han blev kvar.

Nu är han 64 och har han hamnat i Finspång för att ta över Kockens gatukök på Ekkällevägen, före detta Lövdungen.

– Det blir mitt sista uppdrag. Jag vill jobba här i tre år och vi ska dubbla omsättningen, säger Resat.

undefined
Lena Santala och Resat Kocar kommer att erbjuda en ny meny.

Han har varit över 25 år i branschen. Det började på Tavernan i Karlstad 1989, fortsatte via pizzerior, gatukök och restauranger i Hova, Karlskoga, Rättvik, Malung, Mora, Torsby, Östmark och nu är han i Finspång.

– Jag är inte utbildad kock, men jag kan mycket och har mycket erfarenhet, säger han.

Sedan månadsskiftet är släktingen Fatma Göcmen ny ägare. Personalen stannar, tre fast anställda och två vikarier.

Resat har planen klar.

– Vi fortsätter som nu. Jag ska lära känna Finspång och känna av läget. Från 1 september ska vi ha en ny meny med bra luncher, à la carte och nya rätter.

undefined
Resat Kocar, från Turkiet, har stora ambitioner för Kockens, före detta Lövdungen.

Målsättningen är att dubbla årsomsättningen från två till fyra miljoner kronor. Det ska renoveras och nya maskiner ska in.

– Vi har bästa läget, intill vägen, mellan mackarna, nära till industrierna och samhället. I Finspång finns det bara vi och gatuköket vid torget. Vi ska bli bäst i Finspång.

Vad ska locka kunderna hit?

– Kvalitet och service. Äkta hamburgare, sallader, husmanskost, kebab och allt det andra.

undefined
Lena Santala gillar traditionell husmanskost.

Lena Santala har jobbat här i 2,5 år och är förhoppningsfull efter ägarskiftet.

– Vi ska höja statusen och ha längre öppettider. Jag vill ändra i menyerna och ha traditionell husmanskost, säger hon.

Karta: Ekkällevägen 2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!