En undersökning som landstinget genomfört hösten 2010, visar goda resultat. 97 procent av patienterna vid Rehab Finspång anser sig nöjda med bemötandet de fått av arbetsterapeuten. 94 procent känner sig delaktiga i sin behandling. Och 90 procent var nöjda med tillgänglighet till första besöket.
- Patienten känner personalen, ofta sedan en lång tid tillbaka. Det är även bra för personalen, en god kännedom om patienten är viktigt, berättar Karin Lannerhjelm, vårdenhetschef för Rehab i Finspång.
Liten är bäst
Även jämfört med de större enheterna, Rörelse och Hälsa, Rehab Öst och Rehab Väst, hade Rehab Finspång lite bättre resultat i enkäten.
- Vi är naturligtvis jätteglada att vi trots vår litenhet kan mäta oss
med de stora Rehabenheterna i Landstinget, säger hon.
Tidigare har Rehabenheten gjort egna interna enkäter, och detta var första gången som Landstinget även gjorde en
enkät över Rehabs patienter.
- Jättekul att även vår verksamhet visas upp. Det var en hög svarsfrekvens med. Tror det var runt 70 procent som svarat. Det tyder på att patienterna är nöjda, och angelägna om att få
vård.
Bättre livskvalité
- Rehabiliteringen är viktig. Det hjälper inte hur bra den första vården är om inte rehabiliteringen fungerar. Vi hjälper patienten att klara sig hemma och få en bättre livskvalité, berättar Karin Lennerhjelm.
På Rehab Finspång arbetar både arbetsterapeuter, sjukgymnaster och beteendevetare.
- Det är ingen akut sjukvård här, utan mer långvariga problem. Vi tar vara på det friska hos patienten. Det är det stora i det vi gör. Vi leder patienten mot vägen till något bättre. Det är viktigt att patienten känner sig delaktig i det vi gör. Enkäten visar att vi är påväg åt rätt håll och den sporrar oss att bli ännu bättre, säger en glad Karin Lannerhjelm.