Det blev en hel del möten dagen efter samt praktiska frågeställningar att ta hänsyn, till när gymnasieskolorna stängde på nytt, efter regeringens beslut på torsdagen.
Hur mycket tar ni med er från vårens distansstudier på gymnasiet?
– Det betyder jättemycket. Alla lärare och elever har haft den här erfarenheten utom de gymnasielever som går i ettan. De gick i grundskolan i våras och är nya i det här. Där kan det bli en inkörningsperiod för att få det att fungera. Men lärarna vet, så det ska nog fungera bra, säger utbildningschef Anders Pantzar.
För eleverna i Finspångs kommun har det blivit en nedtrappning. Först på grund av trängseln på bussarna för gymnasieeleverna. För två veckor sedan när eleverna på Bergska på Bildningen delvis började ha lektioner på distans, sedan beslutet i torsdags då regeringen drog i handbromsen för landets gymnasieskolor fram till 6 januari 2021.
Hur kommer studenterna i andra och tredje årskursen drabbas resultatmässigt av det här?
– Det får man se i betygssättningen. Är det så att man behöver extraundervisning måste skolorna ordna det, sedan får vi se vad vi behöver vi göra. För en kunskapsskuld har vi över hela Sverige. Även om vi fått det här med distansundervisning att fungera mycket bättre än vad vi trodde från början, finns det en risk att det uppstår en kunskapsskuld, säger Anders Pantzar.