Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En helt vanlig dag hos Team Störe

FINSPÅNG
Per-Erik sitter i telefon och bestämmer tid för att göra en mätning. Marie sitter i en annan telefon och informerar om företagets produkter.
Det är en vanlig dag hos Team Störe AB.

Kontakter med leverantörer och kunder är en del av Per-Erik Störes arbetsdag.                                         FOTO: TITTI OLOVSSON

Kontakter med leverantörer och kunder är en del av Per-Erik Störes arbetsdag. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2001-05-18 00:00
Per-Erik Störe blev utsedd till Årets företagare i Finspång för drygt en vecka sedan. Då var det blommor och gratulationer. Och visst sitter glädjen över utmärkelsen i, men mest är det dock "business as usual". Som den dagen Folkbladet hälsar på i Lotorp där en garageport ska monteras.
- I vanliga fall är det ett en-mansjobb att montera garageportar, säger montören Lasse Sternsson, som just den här dagen har sonen André med sig.

<b>Riva och bygga om</b>
André klättrar vant upp på stegen och det syns att han hanterat hammaren förr.
- Jag går på bygglinjen och i dag är vi lediga så jag följde med, berättar André, som gillar jobbet och passar på att skaffa sig så mycket praktik han bara kan.
Lasse och André ska montera en takskjutport på garaget i Lotorp. Porten ligger lastad i sektioner på firmabilen och väntar, medan Lasse och André fixar alla förberedelser. Dit hör att riva den gamla porten, bygga om och anpassa portöppningen till den nya. I det här fallet har ett före detta litet soprum fått maka på sig.

<b>Takskenor</b>
I taket på garaget har Lasse och André monterat skenor som porten ska löpa på vid öppnandet.
- Det tyngsta jobbet brukar vara att riva den gamla porten, säger Lasse.
Takskjutport som villaägaren i Lotorp har valt är den vanligaste typen. Just den här är i aluminium, men portar finns också i stål och trä.
- Trä monterar vi inte så ofta, säger Per-Erik Störe. Det kan vara mycket snyggt, men kräver en del extra. En kund oljade sin trädörr sju gånger.
Förutom takskjutport finns det vikport - då porten delas i två halvor som viks upp i taket -, vipport - hela porten svängs upp i taket - och den mer traditionella slagporten som man öppnar utåt som en "vanlig" dörr.
De olika portarna kan fås i olika färger, olika material och naturligtvis i olika prislägen.
- Det börjar på ungefär 10 500 och går uppåt, säger Per-Erik Störe. Material och speciella utföranden påverkar priset.
Själv monterar han inte så mycket nuförtiden. Det betyder dock inte att han sitter klistrad vid konstrosstolen varje dag.
-Två dagar i veckan är jag i regel ute och mäter garage, berättar han.

<b>Utställning</b>
Försäljning och kundkontakter tillhör hans jobb, liksom service på de portar företaget har monterat.
På företagets lokaler på Skäggebyvägen finns en utställning med portar.
- När någon ringer och frågar om råd brukar jag bjuda hit dem, säger Marie Störe, och de flesta brukar komma. Det är lättare att se på plats än att beskriva per telefon. Och en garageport köper man ju inte så många gånger i livet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om