Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Eleverna fick bråka så mycket de ville

HÄLLESTAD
Bråka i skolan är inte tillåtet och därför inte att rekommendera.
Men i några dagar har Hällestadsskolans cirka 180 elever fått bråka så mycket de ville. Häckla och skäkta också, för den delen.

Hällestadsskolan inledde höstterminens tema land med att besöka hembygdsgården och få en inblick i forna tiders arbetssätt. Natalie Jahrl får assistans av Reinhold Jansson från hembygdsföreningen vid en skäktstol och Arne Viktorsson visar Tove Jahrl och Sanna Björk hur bråkning går till.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Hällestadsskolan inledde höstterminens tema land med att besöka hembygdsgården och få en inblick i forna tiders arbetssätt. Natalie Jahrl får assistans av Reinhold Jansson från hembygdsföreningen vid en skäktstol och Arne Viktorsson visar Tove Jahrl och Sanna Björk hur bråkning går till. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2002-09-09 00:00
Under tre dagar har eleverna från förskolan upp till årskurs 6 (6-13 år) varit samlade vid Hällestads hembygdsförenings hembygdsgård, Udden. Under erfaren ledning har eleverna tagit intryck, lärt sig om gamla seder och bruk och provat för egen hand.
- Vi har land som tema på skolan i höst och läser allt som har med ordet land att göra. Det är första gången vi har just det temat. Det är jätteroligt att hembygdsföreningen hjälper oss och låter oss komma till hembygdsgården. Det här är upptaktsdagen för temat och vi vill att den ska bli en upplevelse för barnen, säger mellanstadieläraren Irene Johansson.
Hällestads hembygdsförening ställde upp med styrelsen och det så kallade lingänget på sex medlemmar.
Eleverna gick runt till fem olika stationer. Där demonstrerades hur man förr i tiden bråkade, häcklade och skäktade ull och lin och hur det går till att spinna.
På en station visades gamla kläder och på en annan äldre jordbruksredskap. Biodlaren Rolf Felix visade ett bisamhälle och berättade hur det framställningen av den färdiga produkten honung går till.
- Det är roligt att barnen är intresserade, tyckte Arne Viktorsson, en av medlemmarna i hembygdsföreningens lingrupp.
Eleverna åkte buss till hembygdsgården, men hem gick de till fots genom jordbruksmark. Lunchen åt de på Hällestadsgården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om