"Finns frågetecken kring vem som kan ha gjort detta"

Under måndagen var polisen på plats i Rejmyre för att undersöka förra veckans brand. "Det är ganska mycket som är oklart i nuläget", säger Veronica Knutsson, ungdomsutredare vid polisen i Norrköping.

Polis var på plats under måndagsförmiddagen för att hålla förhör.

Polis var på plats under måndagsförmiddagen för att hålla förhör.

Foto: Mikael Grip

Finspång2021-08-02 20:30

Under tisdagen förra veckan började det brinna i en barack på förskolan Stacken i Rejmyre. Polis var under måndagsförmiddagen på plats för att hålla förhör och få en klarare bild av vad som har hänt.

– I dag har vi varit ute i Rejmyre för att skaffa oss en bild av händelsen och av platsen, framförallt. Hur byggnaden ser ut och vilken spridningsrisk som funnits, bland annat. Sen har vi även hört lite folk under dagen, förklarar Veronica Knutsson.

Polisen samlar fortfarande in information och brottsrubriceringen på händelsen är fortfarande mordbrand.

– Vi vet vad som har hänt, att det har skett en brand, men exakt hur det har gått till det kan vi inte säga riktigt än, förklarar Veronica Knutsson.

Utredningen kommer fortsätta under veckans gång.

– Vi har under förmiddagen varit och förhört lite personer som eventuellt kan ha uppgifter om händelsen. Vi tittar på många olika fronter och det är ganska mycket som är oklart i nuläget skulle jag vilja säga, säger ungdomsutredaren.

Har ni någon eller några misstänkta för brottet?

– Vi trodde först att det var på ett sätt, men efter andra uppgifter så kom vi fram till att fallet inte var så. Vi måste ha grund för misstankar och därför kan vi inte gissa oss fram. Det finns fortfarande frågetecken kring vem som kan ha gjort detta, säger Veronica Knutsson. 

Karta: Rejmyre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!