En sammanställning av texter som Carl Zetterström skrev under sin livstid. En föreställning om livet i all sin dråplighet och dårskap.
- Carl Zetterström gick bort 2005, men hans dotter har gett oss en samling texter som vi gjort en föreställning på. Den har spelats på bland annat Stadsteatern i Stockholm i en längre version tidigare, berättar Per Anders Strand, en av skådespelarna i Panik-teatern.
Mycket insiktsfull
Författaren Carl Zetterström var en dramatiker, kolumnist, konstnär och kåsör. Son till Marianne och Erik Zetterström, kanske mer kända som Viola och Kar de Mumma.
- Han flesta texter är skrivna på 1990-talet. De är mycket tänkvärda och han hade ett väldigt fint förhållningssätt till barn.
En av scenerna handlar om hans tankar om hur det skulle gå för vuxna, om vi behandlades som vi behandlar barn.
- Musik, komedi och en dos allvar är vad vi bjuder på i den här kabarén. Precis den blandning det ska vara, säger Per Anders Strand.
En rolig resa
Panikteatern är en liten grupp av professionella teaterarbetare, som valt att arbeta efter eget huvud och hjärta. På senare år har de samarbetat med större institutioner.
- Vi har spelat i Finspång tidigare, på Folkets Hus som det hette då. Då med en föreställning som hette Frieriet. Vi turnerar ganska mycket, det blir ungefär 60 föreställningar runt om i landet på ett halvår.
På sin turné besöker teatergruppen alla möjliga städer.
- Vi håller på med ett småplatsprojekt, vi åker ut till ställen som inte ens behöver ha någon teaterlokal. Vi har satt upp föreställningar på bygdegårdar till exempel. Det har varit en väldigt rolig resa, säger Per Anders Strand.