Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Delägaren: "Ett enormt bra stöd från Finspångsborna"

Sena, lite senare åtminstone, krogkvällar blev verklighet den första juni och restaurangerna i Finspångs centrum är tacksamma för kundernas stöd.

Patrik Persson, delägare Hugo Finspång, känner glädje över att få förlänga öppettiderna.

Patrik Persson, delägare Hugo Finspång, känner glädje över att få förlänga öppettiderna.

Foto: Mikael Grip

Finspång2021-06-18 14:00

Den första juni lättades det på restriktionerna och restauranger får nu hålla öppet fram till 22.30. 

– Vi har mycket att göra just nu men folk är glada över att det öppnar upp och det är vi också, säger Jonny Morad, delägare till Joans Finspång.

undefined
Jonny Morad, delägare till Joans, hoppas på att det blir som vanligt.

Hugo Finspång är en av de restauranger som påverkats av restriktionerna men känner glädje över att få förlänga öppettiderna.

– Extremt mycket människor har dykt upp under veckan som man inte har sett på jättelänge. Jag tror att folk är väldigt styrda av restriktioner och det märks. Men det var en väldigt trevlig vecka förra veckan, berättar Patrik Persson, delägare Hugo Finspång.

Att restaurangerna står på benen är resultatet av hårt arbete men också ett bevis på hängivna kunder.

– Vi har haft ett enormt bra stöd från Finspångsborna, känner vi. De har verkligen visat att de vill att vi ska finnas var och det har sporrat oss väldigt mycket. Det är en skön känsla och gör det värt att kämpa, förklarar Patrik Persson.

undefined
Patrik Persson, delägare Hugo Finspång, känner glädje över att få förlänga öppettiderna.

Även Joans-delägaren Jonny Morad hyllar lokalborna.

– Finspångarna har verkligen stöttat oss med beställningar och utan det stödet hade vi inte klarat oss.

Att det har varit en tuff tid för restaurangbranchen är ett klart faktum, men de nya restriktionerna har underlättat för Joans.

– Det har varit ett tufft år. Tidigare var det ett högt tryck på utkörning men nu börjar folket komma ut lite. Det känns positivt för oss för att man känner en stor glädje genom att träffa gamla kunder som inte har varit här på länge.

Patrik Persson berättar att restaurang Hugo har varit nära konkurs flera gånger under året och att de tagit sig igenom det. Men några förhoppningar inför sommaren vågar han inte ha.

– Det har varit en emotionell berg- och dalbana så vi tar det väldigt försiktigt. Vi vet ju hur det har varit många gånger när man tror att allting har varit bra och sen har det kommit något lite pang-bom från ingenstans och tagit ner en igen. Så vi jobbar på som vi har tänkt och tar inget för givet.

undefined
Hugo i Finspång har haft ett enormt bra stöd från Finspångsborna

Jonny hoppas på att det ska återgå till det normala då sommaren är deras högsäsong med evenemang och sommarteman.

– Det bästa för oss under hela året är när sommaren kommer. Så vi hoppas självklart på att det blir som vanligt, att det släpper upp lite mer så att vi kan få köra vår grej ordentligt med fester och evenemang. Men annars så håller vi hoppet uppe att det inte blir värre.

Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!