Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De tar nya grepp mot inbrottsvåg

Polisen prövar nu en ny metod för att komma till bukt med inbrotten på Skäggebyvägen i Finspång. Alla företagare på gatan ska få svara på en inbrottsenkät. De mest utsatta ska få utbildning i säkerhet.

Det är de två poliserna Pernilla Isaksson och Linda Jansson som med hjälp av en enkät ska bekämpa inbrotten på Skäggebyvägen i Finspång. De mest utsatta företagen ska få tips och råd om hur man höjer säkerheten.
Foto: Titti Olovsson (0122-131 75)
titti.olovsson@folkbladet.se

Det är de två poliserna Pernilla Isaksson och Linda Jansson som med hjälp av en enkät ska bekämpa inbrotten på Skäggebyvägen i Finspång. De mest utsatta företagen ska få tips och råd om hur man höjer säkerheten. Foto: Titti Olovsson (0122-131 75) titti.olovsson@folkbladet.se

Foto:

FINSPÅNG2005-10-19 06:00
Inbrotten i Finspång har ökat och särskilt utsatta är företagare på Skäggebyvägen. Det har Folkbladet berättat om flera gånger tidigare. Orsaken är polisens frånvaro nattetid. Men nu tar polisen ett nytt grepp mot inbrottstjuvarna.
Det är de två inlånade poliserna Pernilla Isaksson och Linda Jansson, vanligtvis placerade vid ordningsenheten i Norrköping, som har tagit sig an uppgiften att bekämpa inbrotten i Finspång. Tillvägagångssättet är en enkät.
- Vi koncentrerar oss på företag på Skäggebyvägen eftersom det har varit mycket där, säger Pernilla Isaksson.

Hämtas personligen
Sammanlagt har 45 enkäter skickats ut och svaren tänker poliserna hämta personligen i nästa vecka. En metod som antagligen kommer att ge en hög svarsfrekvens. Företagarna får svara på nio frågor om inbrott under de senaste fem åren.
Hur många gånger har du drabbats av skadegörelse, stöld eller inbrott? Anmälde du? Har du förändrat säkerheten på grund av någon särskild händelse? Det är exempel på de frågor som ingår i enkäten.
- Syftet är att försöka få fram vad man har gjort för att förhindra stölder och inbrott, säger Pernilla Isaksson.
Som till exempel satt upp galler, larm och belysning. Polisen vill också ta reda på om det redan i dag finns något säkerhetssamarbete mellan de olika företagen på den inbrottsdrabbade gatan.

Utsatta företag
Man vill även veta vilka företag som - enligt enkäten - är mest utsatta för att sedan kunna jämföra med anmälningsstatistiken och se om det överensstämmer.
- Vissa är mer drabbade än andra. Dem ska vi försöka hjälpa genom att komma med tips och idéer för en högre säkerhet. Vi hoppas att det blir positiv respons och att de tar sig tid att svara, säger Pernilla Isaksson.

Campus-utbildning
Enkätsvaren ska sammanställas i en utvärdering och den kommer företagarna att få ta del av. Det sker troligtvis i december. Enkäten ingår i utbildningen "brottspreventivt arbete", som Pernilla Isaksson och Linda Jansson går på Campus i Norrköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om