Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De öppnar nytt café efter nyår

Vid årsskiftet öppnar ett nytt café i Finspång. Café P2 slår upp portarna.
- Vi är optimistiska. Det är många som väntar på att vi ska öppna, säger ägarna Barbro Palm Persson och Linda Palm.

Vid årsskiftet öppnar ett nytt café i Finspång. Linda Palm och Barbro Palm Persson heter ägarna till Café P2, som ligger i den före detta frisersalongen vid Bergslagstorget i Hotel De Geers fastighet. Foto: Magnus Johansson

Vid årsskiftet öppnar ett nytt café i Finspång. Linda Palm och Barbro Palm Persson heter ägarna till Café P2, som ligger i den före detta frisersalongen vid Bergslagstorget i Hotel De Geers fastighet. Foto: Magnus Johansson

Foto:

FINSPÅNG2005-12-17 06:00
1 januari öppnar ett nytt café i centrum.
Närmare bestämt i den före detta frisersalongen vid Bergslagstorget i Hotel De Geers fastighet.
- Vi tror det behövs flera caféställen i Finspång. Vi ska inte bara ha ett traditionellt utbud utan satsa på lite andra varor, säger Barbro Palm Persson.
Matpajer, bakad potatis och mackor med inte enbart de vanliga ingredienserna är exempel på vad som kommer finnas förutom utbudet med kakor, bakelser och diverse andra konditorivaror.

Ett degrum
- Vi ska baka mycket själva och har fått göra i ordning ett degrum. Det krävs eftersom mjölet från degen inte får blandas med andra varor får då kan det bildas kryp och andra bakterier.
Tanken är att satsa lite mera på de yngre i åldern 16-30 år. Exempelvis ska kaffedrinkar komplettera standarddryckerna.
- Sedan ska vi förutom vardagarna ha öppet både lördag och söndag, berättar Linda Palm.
I lokalen finns det plats för 33 gäster.
- Vi har satsat på att göra det lite mera luftigt så att man inte har någon precis bakom sig och sitter på varandra, säger Barbro.

Finns uteplats
Utanför lokalen finns det även en uteplats med utrymme för några bord.
Renoveringsarbetet med att fräscha upp lokalen har dragit ut på tiden och tagit nästan ett år.
- Det har varit mycket krångel. Vi fick börja från början med elledningar och vattenrör. Det fanns inga ritningar. Det har varit väldigt jobbigt eftersom vi trodde vi skulle vara klara på ett halvår.
Barbro och dottern Linda tror speciellt att matpajerna kan bli efterfrågade.
- Vi hoppas på en hel del lunchgäster. I framtiden har vi även tänkt att ha en buffé, där folk får plocka själva om de vill ha varmrätt eller sallad.
De har gjort en marknadsundersökning och tror att kundunderlaget ska räcka till för att få verksamheten att gå runt.
- Vi har räknat med att vi behöver 40 kunder per dag som handlar för mellan 30 och 40 kronor för att det ska vara lönsamt, konstaterar Linda och Barbro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om