De ligger bakom gymmets nysatsning

Anna och Olgay Kaya har precis börjat som platschefer på gymmet God Form. "Det ska bli riktigt spännande och vi är supertaggade att göra något riktigt bra av det här", säger Anna Kaya.

Anna och Olgay vid en av de nya maskinerna.

Anna och Olgay vid en av de nya maskinerna.

Foto: Mikael Grip

FINSPÅNG2018-12-28 15:00

– Det är mycket roligt som händer just nu. Vi kommer satsa på gruppträning och lägga stora resurser på nya maskiner. Mycket av det gamla ska ut, berättar Anna under tiden som kartong efter kartong med nytt material anländer till lokalerna på Bergslagsvägen i centrum.

God Form öppnade för fem år sedan och ägs av Joni Dawoud som äger hela fastigheten, där bland annat Matpalatset finns.

– Olgay och jag kommer driva God Form och bidra med den kunskap som tidigare inte funnits om gymvärlden. Den stora skillnaden är att vi tillför gruppträning, ett stort samarbete med Les Mills, världsledande inom gruppträning är inlett. Under flera år har det bara varit ett nyckelgym utan personal. Nu kommer det att finnas personal och instruktörer på plats på dag och- kvällstid, säger Anna.

I skrivande stund har God Form cirka 500 medlemmar.

– Det är en bra siffra med tanke på att det inte funnits någon personal, eller kärlek till maskinerna och kunderna. Den siffran ska upp rejält. Vårt mål är att fördubbla medlemsantalet inom en snar framtid, men vi siktar ännu högre än så.

Äkta paret Anna och Olgay har tio års erfarenhet av friskvård. Olgay vann för inte så länge sedan VM-silver i Fitness five i sin viktklass.

– Vi kompletterar varandra bra och är starka tillsammans. Vi var faktiskt på väg ifrån Finspång, när den här chansen dök upp. Det ska bli riktigt spännande och vi är supertaggade att göra något riktigt bra av det här, förklarar Anna.

Redan har en överenskommelse skett med Dansakademin, som gör att 200 barn kommer att träna dans en gång i veckan hos God Form.

– Att barn får till sig träning är förstås jättebra. Sedan ska vi också försöka att aktivera föräldrarna under tiden de väntar på sina barn, säger Anna.

Olgay kommer in i rummet efter att ha fått några av alla kartonger på plats.

– Brinner man för något och vill något är det enklare att få saker gjorda. Det finns stor potential här, säger han.

Närheten till nya sjukhuset kan på sikt också vara gynnsamt.

– Att vi ligger så nära varandra är förstås en fördel. Vi hoppas få till ett samarbete när de öppnar, berättar Anna.

Namnet God Form kommer att finnas kvar.

– Ja, först fanns en tanke att byta. Men det är inarbetat i fem år och det känns bra. God Form handlar inte bara om en yttre god form utan även om den inre, som kost, lycka och kärleken till sig själv, säger Anna.

Den officiella nyöppningen sker 6 januari, men det märks redan stor skillnad.

– Nu rör det sig personal här varje dag. Från början blir det fem instruktörer, samt en receptionist på kvällstid. Det blir en helt ny tid för God Form, poängterar Anna Kaya.

Anna och Olgay Kaya är nya platschefer på gymmet God Form
Anna och Olgay Kaya är nya platschefer på gymmet God Form
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om