Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De har fått sin egen "hårdrocksponny"

Ryttarkamraterna hjälpte till under Skogsröjet. Rejmyre Musikförening ville ge något tillbaka. Resultatet blev "hårdrocksponnyn" Skogsröjets Fiola.

Erik Oldestam, med dottern Juni, Stefan Arvidsson och Tobias Wallberg, med Skogsröjets Fiola.

Erik Oldestam, med dottern Juni, Stefan Arvidsson och Tobias Wallberg, med Skogsröjets Fiola.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2020-06-12 10:00

Ryttarkamraternas medlemmar arbetade under fjolårets musikfestival Skogsröjet i Rejmyre.

– Vi hjälpte till under några dagar med att bland annat sköta servering, kassan eller rensa skräp. Det var väldigt kul, säger Tobias Wallberg, styrelseledamot i Ryttarkamraterna.

Arrangerande Rejmyre Musikförening är tacksam för hjälpen från lokala föreningar.

– Det här är en vinst för båda, vi vill stötta det lokala föreningslivet, det är viktigt för oss, säger Stefan Arvidsson, festivalgeneral för Skogsröjet.

Ryttarkamraterna är i behov av fler hästar och tack vare bidraget från musikföreningen på 30 000 kronor, kunde Skogsröjets Fiola införskaffas för 35 000 kronor.

– Det är en B-ponny som ser ut som en riktig "hårdrocksponny". Det här är ett väldigt bra exempel på när föreningar går ihop och stöttar varandra, betonar Isabell Hellerstedt, ordförande i Ryttarkamraterna i Finspång.

Det är en tolvårig häst av rasen Dartmoor.

– Den är jättepopulär hos våra ungdomar. Vi ville döpa den efter Skogsröjet, som hjälpte oss att köpa hästen. Hästsport kontra hårdrock är egentligen varandras motpoler, säger Tobias Wallberg.

Vad tycker ni som ansvarar för Skogsröjet om att en häst namnges efter festivalen? 

– Vi är jättestolta och det är kul att kunna ge något tillbaka, betonar Erik Oldestam, områdesansvarig, Skogsröjet.

– Vi har stöttat föreningar inom bland annat bandy, ishockey, fotboll och vägföreningar och byaråd, men det här var första gången i hästbranschen, påpekar Stefan Arvidsson.

Tobias Wallberg understryker att föreningen kämpar för att få ekonomin att gå runt.

– Vi, precis som många andra inom föreningslivet, behöver alla pengar vi kan få.

Hur har coronasituationen påverkat verksamheten?

– Vi har lägerverksamhet som vi måste skjuta upp, precis som ridtävlingar. Men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Föreningsliv är ofta killidrott, men hos oss är det nästan bara tjejer. Det är väldigt få killar som rider, berättar Tobias Wallberg.

Skogsröjet blev inställt denna sommar på grund av coronaviruset, men entusiasterna i Rejmyre Musikförening ser redan fram emot nästa års 15-årsjubileum.

– Skogsröjet förknippas med att vi gör det här ideellt. Vi är 1 000 personer som bor i Rejmyre och behöver över 800 som jobbar under festivaldagarna. Vi har satt orten på kartan i musikbranschen och haft festivalbesökare ända från Sydkorea, Argentina och Chile, konstaterar Stefan Arvidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!