Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De ber - dygnet runt

FINSPÅNG
Dygnet runt i en veckas tid bes det i Pingstkyrkan. Tillsammans med övriga frikyrkor deltar man i det som kallas 24-7.

Även om man inte är medveten om att man har syndat kan man spika upp sin bekännelse. Erik Paulsson och Paavo Löhönen bekänner sina synder och ber för människorna i Finspång.
FOTO. GUNNAR JOHANSSON

Även om man inte är medveten om att man har syndat kan man spika upp sin bekännelse. Erik Paulsson och Paavo Löhönen bekänner sina synder och ber för människorna i Finspång. FOTO. GUNNAR JOHANSSON

Foto:

Finspång2002-11-01 00:00
Idén kommer från England där ungdomar 1999 bad för sina vänner dygnet runt i tre månader. Sedan dess har dygnet runt-bönen spridit sig och förra hösten anordnades den för första gången i Finspång.
Nu liksom då finns det möjlighet att be, klaga vid klagomuren och korsfästa sina synder. Även för den som inte är kristen.

<b>Finns alltid någon</b>
I Pingstkyrkan är det dags för avlösning mellan Paavo Löhönen, som varit här i en timme och Erik Paulsson som just kommit hit. Hela tiden, dygnet runt finns det någon på plats.
- De flesta människor har en relation till bönen även om de inte är kristna. Förra gången jag var med så kom det in människor från gatan bara för att be, berättar Erik Paulsson.
I lokalen som är svagt upplyst finns det bland annat möjlighet att spika upp syndabekännelser på ett träkors.
- Man kan ju gardera sig och bekänna en synd som man inte vet om, säger Paavo.

<b>Bönelistor</b>
På en vägg sitter det listor med saker som kommunen, polisen, skolorna och företagen i Finspång vill att det bes för. Det är allt från god försäljning till att den kommunalt anställda personalen ska må bra.
- Kristna har ofta varit gnälliga, nu behöver vi ändra oss och visa vårt stöd och backa upp människor där det behövs. Meningen är ju att det ska bli så bra som möjligt för alla människor, säger Erik.

<b>Även för politiker</b>
Politiker bes det till exempel också för.
- Det är inte så lätt för politikerna, men gud kan hjälpa dem att fatta rätt beslut och det står ju i bibeln att vi ska be för överheten, så det gör vi, säger Paavo.
Till och med den 2 november pågår bönen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om