Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Därför står nu cricketplanen tom

För ett år sedan invigdes den nya cricketplanen vid Grosvad. Sedan dess har det inte hänt så mycket där.

Leavon Galloway, till höger, berättar om hur läget ser ut för cricketföreningen Gunners i Finspång.

Leavon Galloway, till höger, berättar om hur läget ser ut för cricketföreningen Gunners i Finspång.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2020-08-12 18:07

Finspång Gunners Cricket Förening hade stora förhoppningar med sin nya hemmaplan, på tidigare Mollevallen. Finspångs kommun satsade runt 600 000 kronor på den anlagda gräsplanen.

Men i år har cricketplanen stått tom, utan varken träningar eller matcher.

Varför?

– För coronan. Folk vill inte samlas och spela. De är skeptiska till samlingar innan det kommer nya instruktioner från myndigheterna, svarar föreningens ordförande Leavon Galloway.

Det blev två tidiga träningar inomhus och planer på att spela matcher i ett gemensamt lag med Norrköping och Linköping. Sen avbröts planerna av coronautbrottet.

– Vi kan skippa 2020, om det inte vänder. Vi är en liten förening med lite pengar. Spelarna använder samma utrustning. Handskar, hjälm, klubba och bollar. Därför kan vi inte köra nu, förklarar Leavon Galloway.

Pitchen (område man kastar och spelar på) som tidigare saknades har kommit på plats i form av ett konstgräsområde. Men det återstår ändå problem med planen.

– Längden är perfekt, men på kortsidorna är den 25–30 meter för kort. Vi kan träna och spela vänskapsmatcher, men inte seriematcher.

Dessutom är det problem på sidan av planen mot Östermalmsvägen.

– Det är ett svampigt område. Vi förlorade sex bollar där på några dagar som vi inte kunde hämta på grund av risken att sjunka ned. Bollarna kostar oss ungefär 250 kronor styck. Dessutom finns det en risk för passerande cyklister och bilar att bli träffade, förklarar Leavon Galloway.

Lösningen på det problemet skulle vara ett högt staket, på fyra–fem meter.

– Vi för en dialog med kommunen för att hitta en lösning och vi känner oss inte övergivna. Planen har inte full kapacitet, men vi anpassar oss och är tacksamma för det vi har, poängterar Gunners-ordföranden.

Spelarunderlaget har växlat under tiden.

– De flesta kommer från Indien, Pakistan eller Sri Lanka. De jobbar på Siemens och är här på kontrakt ett eller två år. Det varierar hur många vi är. Vi har haft med två Finspångskillar, berättar Leavon som själv kommer från Jamaica.

Hur ser du på framtiden för cricketen i Finspång?

– Det finns hopp. Integrationen är viktig för varje kommun och det finns många barn och vuxna som varit nyfikna på vår sport när vi visat oss på Sportis Camp, svarar Leavon Galloway.

Han hyser fortfarande lite hopp om att komma igång med träningen utomhus innan det blir för kallt och därmed stor skaderisk när man kastar sig efter bollarna.

Karta: Grosvads IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!