Det är tio grader varmt och hyfsat blåsigt när vi träffar Johan Petersson.
– Det här går inte på sikt, det är helt omöjligt. Fortsätter det så här så finns inte föreningen kvar om två till tre år. Det känns hopplöst, säger han och tittar ut över den delvis istäckta bandybädden.
Attraktionskraften minskar år för år, när det finns en stor osäkerhet om isen ska hålla eller inte.
– Vi har svårt att behålla våra talanger och vi har elitspelare som tvekar att komma till oss. Kapaciteten på anläggningen är helt enkelt för dålig till att bygga is när det är varmt ute, förklarar Johan Petersson.
I Faik Bandy tränar cirka 100 barn och ungdomar och klubben har totalt cirka 450 medlemmar. En annan satsning, skridskotisdagar, lockar vanligtvis många barn till isen på Arena Grosvad.
– Det går inte att köra igång som det ser ut nu, vare sig för oss eller de som vill åka på kommunens allmänna isyta. Vi tvingas dessutom ställa in skridskodisco och sponsorcuper. Vi måste få till en förändring till nästa år för att vi ska kunna överleva, säger Johan Petersson och slår ut med armarna i en uppgiven gest.
I februari 2020 togs ett politiskt beslut som innebar att kommunen satsat 1,2 miljoner kronor till årets säsong för att förbättra det allra nödvändigaste på isbädden.
– Vi är tacksamma för det, men det är ingen långsiktig lösning. Vi skulle behöva en "Airdome", ett stort tält över hela isbädden. Det kostar 15–20 miljoner kronor. Då skulle isbädden som finns här nu fungera, eftersom värmen och vinden inte kommer åt den. Klubben är beredd att starta ett aktiebolag och ta ansvar för investeringen, men vi behöver garantier och driftbidrag från kommunen för att täcka den investeringskostnaden, förklarar Johan Petersson.
Han menar att kostnaden för en "Airdome" snart kan vara intjänad.
– En "Airdome" skulle spara in stora personalkostnader och driftkostnader. Vår tanke är att anlägga en konstgräsplan för fotboll, så man kan spela fotboll inomhus från mars till oktober. Då ökas nyttjandegraden från cirka tre månader till hela året och på så sätt skapas ökad rörelse för barn och ungdomar.
Kommunen har enligt det politiska beslutet 2020 och 2021 på sig att utreda hur arbetet ska gå vidare.
– Ska det behöva ta hela nästa år att utreda, lär det inte finnas någon "Airdome" på många år. Då finns inte Faik Bandy kvar, säger Johan Petersson.