Påkörd cyklist har avlidit: "En tragisk händelse"

En man i 70-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en bilist på Hårstorpsvägen i Finspång på måndagskvällen. "En tragisk händelse", säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Det var vid Hårstorpsvägen som olyckan inträffade på måndagskvällen.

Det var vid Hårstorpsvägen som olyckan inträffade på måndagskvällen.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2024-08-19 18:51

Det var vid 18.45-tiden på måndagskvällen som trafikolyckan inträffade vid Hårstorpsvägen på Vibergaområdet.

En cyklist, en man i 70-årsåldern, blev påkörd av en bilist och fördes med ambulans till sjukhus med livshotande skador.

Enligt de första uppgifterna från Region Östergötland bedömdes läget för mannen som kritiskt och han fördes till intensivvårdsavdelningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Senare kom rapporter från polisen om att läget för den skadade mannen var kritiskt, men stabilt.

undefined
Nu ska polisen utreda dödsolyckan.

Men på tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen har avlidit efter olyckan.

– Anhöriga har underrättats om att mannen har avlidit. Det är en tragisk händelse som kommer påverka flera människor under lång tid framöver, säger Johnny Gustavsson.

Finns det någon misstanke om brott och har ni någon uppfattning om hur olyckan har gått till?

– Det är det vi ska utreda. Men vi har tagit både cykel och bil i beslag för teknisk undersökning, säger Johnny Gustavsson.

undefined
Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Öst, berättar att polisen nu ändrar rubriceringen till vållande till annans död.

Vad är brottsrubriceringen?

– Inledningsvis utredde vi det som vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Nu kommer brottsrubriceringen ändras till vållande till annans död, säger Johnny Gustavsson.

Enligt en bulletin från Region Östergötland var den avlidna mannen hemmahörande i Finspång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!