Bullade upp till öppet hus
FINSPÅNGI lördags möttes den som gick till Nyhemsskolan av doften från Nybakade bullar och körsång.
På förmiddagsrasten underhöll skolans kör och orkester med en blandad repertoar som inleddes med låten Fame.
Många passade på att ta en kopp kaffe med dopp och sätta sig ner en stund för att lyssna. Nu var det ju inte bara så att man passade på att underhålla gästerna enbart med sång och musik, men kanske är det roligare att visa upp sig på scen än när man övar skalor i ett klassrum.
<b>Floffen da king AB</b>
I andra klassrum pågick lektioner i bland annat geografi och även om det inte går att göra precis som under en vanlig skoldag så fick besökarna en inblick i skolans värld.
Nere i hemkunskapssalen doftar det fantastiskt gott av nybakade kanelbullar och havreflarn. Här har man varit igång sedan klockan åtta på morgonen för det är här fikabrödet till de olika caféerna under öppet husdagen bakas. Ett gäng grabbar håller för fullt på med att diska efter att de bakat färdigt och hemkunskapsläraren Berit Olzén behöver inte tjata det allra minsta på att de ska gör snyggt efter sig.
-Vi ska öppna svartpizzeria eller svartbageri när vi gått ut nian, säger Morgan Ferm samtidigt som han torkar en nydiskad brödkavel.
Floffen da king AB ska bageriet heta, efter en av de andra grabbarnas artisnamn. Egentligen heter han Christopher Sivertsson och visst kan man hålla med om att Floffen da king låter coolare. Grabbarna småskämtar lite med varandra medan de städar vidare och kanske blir man på så bra humör om man börjar dagen med lite kanelbullar.
<b>Kärlek och lycka</b>
I en annan sal går motorerna varma, fötterna trycker pedalerna i botten och nålar rusar fram över tyger. En känsla av att befinna sig i tomtens julverkstad infinner sig. Några tjejer broderar korsstygn med svart garn. Det ska så småningom bli japanska eller kinesiska tecken för kärlek och lycka. Vid ett bord sitter två killar och försöker koncentrera sig. Ambjörn Sandelin stickar ett par vantar i grått garn och har fullt upp med att hålla reda på alla stickor och säkerhetsnålar. Simon Hellström ser lite mer bekymrad ut.
- Jag håller på att sticka en kalott, det är jättesvårt för jag fattar ingenting.
Fast textilläraren Maria Sandvall finns på plats tillsammans med de andra textillärarna för att hjälpa Simon och de andra eleverna och visst är det så att allting är svårt innan man kan det.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!