Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bra resultat vid livsmedelsprover

Endast tre av 37 livsmedelsprover fick tjänligt med anmärkning. Inget prov gav resultatet otjänligt.
- Jag tycker det ser bra ut, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Sylvia Karlsson.

FINSPÅNG2004-05-15 06:00
Nyligen har provtagningar på livsmedel gjorts på olika ställen i Finspång.
- Det är inte jag som tagit proverna, vi köper in den tjänsten, men om det blir anmärkningar är det jag som följer upp det. Vi har besökt ställen där det var länge sen vi var, säger Sylvia Karlsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Livsmedelsprover har tagits på 13 olika ställen. Det handlar om restauranger, butiker och gatukök. På de olika ställena har totalt 37 provtagningar gjorts. Resultaten visar att endast tre av 37 prover har fått tjänligt med anmärkning. Inga prover gav resultatet otjänligt.
De tre proverna där resultatet visade tjänligt med anmärkning har tagits på tre olika ställen. Det rör potatismos, chaminjoner och bakelse.
- Jag har varit tillbaka på två ställen och tagit nya prover. Det tredje kom så sent så där har jag inte varit än, förklarar Sylvia Karlsson.

Nya prover
Resultaten av de nya proverna är ännu inte klara. När resultaten efter provtagningarna inte är bra kontaktas det ställe man varit på och man få där en chans att titta på vad som kan vara orsaken och rätta till det. Nya prover tas och skulle inte de heller vara bra görs en djupare analys.
- Alla butiker betalar en årlig tillsynsavgift och får man ta om prover så får de stå för den kostnaden själva utöver den årliga avgiften. Så det blir dyrare ju mer prover som måste tas om, säger Sylvia Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om