– Det gör vi varje måndag och torsdag, sedan sex, sju år tillbaka, berättar Bo Grundström, som hållter i trådarna. Som mest var vi 27 deltagare en gång i fjol, men i dag är 14 och det är trots allt godkänt. Antalet deltagare beror bland annat på hur bra vädret är.
Hur går ni tillväga med själva spelet?
– Först kollar vi hur många som kommit och sedan delar vi in oss i lag och storleken på dem beror förstås på hur många som kommit hit. Men vi ordnar alltid så, att alla som kommit hit också får vara med i spelet.
– Sedan tar jag fram mi kortlek och lottar ihop dagens lag, som oftast blir både tvåmanna och tremannalag, precis som idag.
– Därefter är det bara att börja kasta och hamna närmast Lillen, precis som vanligt, förklarar Bo Grundström. Och vi kör varje match tills någon kommit upp i 13 poäng.
Och det kan ta ganska lång tid, kan jag förstå?
– Nja, det är lite olika. Man kan ju faktiskt vinna en omgång med hela sex poäng, eftersom varje lag har sex klot och i såfall kan man ju ganska snabbt komma upp i 13 poäng, men så fort går det dock sällan.
Vad är då det roligste med boulen?
– Det är att vi träffas och har roligt tillsammans, det vill säga den sociala biten av bouledagarna, säger Ingrid Joge. Att vi sedan dessutom spelare boule, med all spänning som det för med sig, gör ju bara att det hela blir ännu roligare. Särskilt förstås om man vinner sina matcher...
Har ni något utbyte med pensionärer på andra orter?
– Nej, vi nöjer oss med att spela här i Bruksparken. Jag har försökt få ihop lag till DM-tävlingarna i Motala, men intresset har hittills inte varit tillräckligt stort.
soren.bostrom@folkbladet.se
011 - 200 448