Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bokslut på rätt väg för nämnden

Ett underskott med drygt 900 000 kronor. Det pekar prognosen på för humanistiska nämnden i år visar delårsbokslutet som nu har presenterats.

FINSPÅNG2004-09-03 06:00
Vid humanistiska nämndens sammanträde i måndags presenterades delårsbokslutet. Vid halvårsskiftet pekade prognosen för i år på ett minus på 903 000 kronor.
- Det är en förbättring sedan maj-prognosen och det känns bra att det går åt rätt håll, kommenterar nämndens ordförande Peter Fransson (s).

Högre kostnader
Flera områden visar dock på underskott. Dit hör rektorsområdena inom grundskola och förskola. Det handlar om ett minus på 2,7 miljoner kronor. I kommentarerna till delårsbokslutet skrivs att det beror på svårigheter att anpassa verksamheten till det sjunkande elevantalet. På flera av rektorsområdena handlar underskottet delvis om högre personalkostnader än vad som budgeterats för.
- Kostnaden för elevassistenter visar en stor skillnad mot budget. Vi sänkte budgetdelen där på grund av det minskade elevunderlaget, men det har inte slagit in, säger Peter Fransson.
Vuxenutbildningen visar ett överskott på 935 000 kronor och Bergska skolans verksamhet ett nollresultat.
Nämnden prognos visar ett överskott på 100 000 kronor. Det beror på en restriktiv hållning gällande sammanträdestider, fortbildning och inköp. Ett överskott på 250 000 kronor visar den centrala elevvården.
- Det beror på att vi köpt mindre psykologtjänst än vi budgeterat för, förklarar Peter Fransson.

Överskott
Prognosen för förvaltningskontoret och förvaltningsledningen visar på ett överskott på 554 000 kronor, vilket främst beror på lägre lönekostnader. Förvaltningen har inte tillsatt en utredningsresurs och rehabiliteringskostnaderna är också lägre. För biblioteksverksamheten väntas ett underskott på 142 000 kronor, vilket beror på högre kostnader för löner än vad som budgeterats.
- Jag förutsätter att det ska gå att hämta hem det här underskottet, avslutar Peter Fransson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om