Bilddatabas med industrihistoria
Nu finns nästan 600 bilder av Finspångs industrihistoria på en databas på Internet. Därmed har projektet Produkt och bild slutförts.
Projektet har gått ut på att dokumentera Finspångs industri och dess produkter.
? Industrihistorian är en bortglömd bit vad gäller historiebeskrivningen så därför gjorde vi det här. Vi vill också visa vilken roll som industrin har spelat för samhällsutvecklingen, säger Dan Malmsten, samordnare för Kulturarv Östergötland.
<B>600 bilder</B>
Projektet inleddes förra hösten och har nu avslutats.
Detta genom att en bilddatabas med nästan 600 bilder om Finspångs industrihistoria nu har lagts ut på Internet (Sidan hittas på adressen www. tema.liu.se/kulturarv).
? Det är jätteviktigt att det här finns så att bilderna bevaras och inte förstörs och så vill vi uppmärksamma att det här är en jätteviktig del i vår historia, säger Dan Malmsten.
<B>Äldre och nyare</B>
Bilderna har samlats in från industrin, hembygdsföreningar och privatpersoner och visar arbetet, produkter och människor inom industrin. På sidan kan man söka efter olika bilder på flera sätt enligt en enkel beskrivning som också finns på sidan.
Kort textinformation intill varje bild talar om vad den föreställer och om man så vet när den togs. Det finns både äldre och nyare bilder i databasen.
Sedan tidigare finns det också annat material på hemsidan. Det handlar exempelvis om en allmän beskrivning av Finspångs industrihistoria samt en presentation av industrin på de olika orterna Finspång, Borggård, Grytgöl, Hävla, Igelfors, Rejmyre och Sonstorp. Även vid dessa presentationer finns det en del bilder.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!