Beroendeenheten har blivit behandlingsteam
Beroendeenheten har bytt namn, utvidgat sitt ansvarområde, fått mer personal och större lokaler.I går bjöd man in samarbetspartners till de nya lokalerna.
Socialsekreterarna Helena Weström och Linda Ulriksson arbetar på behandlingsteamet, som är en sammanslagning av den tidigare beroendeenheten och delar av ungdomshälsan.Foto: Andreas Skogh
Foto:
- Vi arbetar fortfarande med beroendeproblematiken, men också med mycket mer. Vi jobbar med stödsamtal, relationsproblem, kriminalitet, t ex.
Det säger socialsekreterarna Helena Weström och Linda Ulriksson.
Åldrar 19 - 25
Den ny-gamla enheten är ett resultat av en omorganisation, där man tagit över en del av ungdomshälsans tidigare verksamhet.
- Numera har vi även åldersgruppen 19 - 25 år, som tidigare tillhörde Ungdomshälsan.
Lokalerna finns fortfarande där beroendeenheten låg - i samma hus som Folktandvården - men de har blivit större. Personal från ungdomshälsan har gått över till behandlingsenheten. Linda Ulriksson är en av dem medan Helena Weström tillhörde den tidigare beroendeenheten
Behandlingsassistenter, socialsekreterare och sjuksköterskor finns bland annat på teamet. Sedan februari har den nya organisationen varit i gång formellt.
- Men det har tagit tills nu att komma i gång ordentligt.
Bjöd in
I går förmiddag tog enhetens personal emot samarbetspartners inom och utom kommunen, för att berätta om den nya utvidgade verksamheten.
- Vi har kontakter till exempel med företag kring beroendefrågor, med Bergska skolan, med försäkringskassan och med Närsjukvården.
För närvarande arbetar behandlingsteamet med anhörig-, motivations- och återfallspreventionsprogram. Inom kort startas ett kriminalitetsprogram för dem som vill komma bort från den världen.
Ungdomshälsan finns kvar för ungdomar upp till 19 år.