Bageriet drog igång verksamheten i bottenvåningen på Matpalatsets lokaler i slutet av förra året.
– Det har hela tiden funnits ett stort intresse för våra produkter och vi har kunnat växa i lugn takt, säger Emil Egnell, bagare och konditor, som driver rörelsen tillsammans med kollegan Jens Thelander.
Men den inledningsvis lugna takten kommer förvandlas till något helt annat. Coop Finspång går in som ny kund och kommer ta sitt brödsortiment från Ekens bageri.
– Det kommer bli nästan en dubblering av omsättningen, från närmare två miljoner till cirka 3,5 miljoner kronor årligen.
Fyra nya anställda tillkommer i form av en konditor, en packare och två personer som kör ut varorna. Dessutom investeras drygt en halv miljon kronor, i bland annat nya maskiner till bageriverksamheten.
– Jag oroar mig mycket, nu när allt blir mycket större. Vi måste planera mer för att ha allt hemma. Jag vill inte försumma den här chansen. Vi räknar med att kunna vara kvar i lokalerna, det är inte bra att bli för stora, påpekar Emil Egnell.
Jens Thelander var tidigare butiksansvarig på Ica Maxi i Norrköping i tre år.
– Jag ville testa och få en ny utmaning. När jag kom hit och kollade första gången var det helt tomma lokaler. Nu känns det jättebra, här blir jag kvar i flera år, säger Jens Thelander.
Coop Finspångs vd Anders Svensson vill satsa på en aktör på hemmaplan.
– Vi vill främja Finspångs handel för kommunens tillväxt. Det känns bra att satsa på en lokal leverantör av bröd. Nu kan vi påverka leverantören och ha möjlighet att få en större variation i utbudet, säger han.
– Jättebra att brödet kommer från ett lokalt bageri. Det finns många fördelar, till exempel att det blir korta transporter, tillägger Susanne Stelzl, butikschef, Coop Bergslagshallen.
Emil Egnell jobbade tidigare på nedlagda Sonstorps bageri och har även drivit eget bageri i Åby.
– Vi bakar hela året och gör olika saker hela tiden. Det är bröd, semlor, tårtor, bakelser och diverse satsningar till alla högtider. En bagare blir aldrig fullärd, betonar han.
Arbetsdagarna börjar mellan klockan 1 och 3 på natten.
– Det passar mig bra, för då får jag eftermiddagarna fria med familjen. Vi räknar med att växa successivt framöver. Det känns bra att vi kan trygga våra jobb de närmaste åren, konstaterar Emil Egnell.