2017 öppnade Camilla Boström Finspångs bryggeri på Norrmalm. Vid årsskiftet flyttade hon till nya lokaler på Bergslagsvägen, utökade med en mat- och delikatessavdelning och bytte namn till Finspångs bryggeri och deli-skafferi.
Nu satsar hon på kaféverksamhet i lokalerna.
– När andra tvingas lägga ner, satsar vi i coronatider. Jag tror att när det är svårt läge för människor är det bättre att gasa lite i uppförsbacken. Vi drar igång i liten skala till att börja med, säger ägaren Camilla Boström.
Under namnet Kafé ferment blir inriktningen "nyttig" och "hälsosam" mat.
– Många av mina kunder har efterfrågat en plats att äta och dricka på. Människor behöver träffas, det saknas en mötesplats längs Bergslagsvägen, säger Camilla Boström.
Olika typer av asiatisk mat, crepes, våfflor, surdegsbröd och ostar är delar i nysatsningen i Finspång.
– Många vill byta matlivsstil och bli mer hälsosamma, sockerbullens dagar är över, menar Camilla Boström.
Hon har valt att anställa Aziz Isakov som kock, på deltid. Han kommer ursprungligen från Kirgizistan.
– I Kirgizistan arbetade jag som ekonom, jag hade jobbat med papper hela livet, men var även delägare i ett kafé. I Sverige har jag jobbat på en koreansk restaurang i Norrköping, säger Aziz Isakov.
Han vill lägga fokus på hälsa på det nya jobbet i Finspång.
– Min dröm har varit att få öppna kafé, det blir värdefullt för Finspång att få den här typen av mat. Det blir kul att se hur verksamheten utvecklas, säger Aziz Isakov.
Under lördagen handlade Cathrine Magnusson Erntsen, som bor i Ysunda och är nyinflyttad från Stockholm, i bryggeriet.
– Jag har läst om bryggeriet och tycker det är helt rätt att satsa hälsosamt. Det är jättekul att det finns alternativ, säger Cathrine Magnusson Erntsen.
Det har gjorts en hel del arbeten för att rusta upp lokalerna i gamla "Konsum Snippen".
– Vi räknar med att öppna kafét under juli månad, påpekar Camilla Boström.
Känner du någon oro för att göra en satsning i coronatider?
– Nej, vi har framtidshopp. Jag blir snart certifierad att sälja mina produkter till dagligvaruhandeln. För att kunna möta det behovet måste man satsa också. Aziz kommer att bli en stor hjälp. Jag märker att allt fler människor anser att skräpmatens tid är förbi. Framtidens mattrender är att äta både nyttigt och gott, konstaterar Camilla Boström inför öppningen.