Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

500.000 satsas på chefer - 400.000 på vanlig personal

FINSPÅNG
Finspångs kommun satsar 500.000 kronor på chefsutveckling som ett led i att trygga rekryteringen inför framtiden. På den vanliga personalen satsar man 100.000 kronor mindre.

Finspång2002-05-13 00:00
Det är kommunstyrelsen, som av fullmäktige fått uppdraget att ta reda på hur kommunen bäst klarar den framtida personalförsörjningen, som tagit fram förslag till strategi och riktlinjer.
Fem områden är förslagen uppdelade i, det är analys av rekryteringsbehov, den goda arbetsplatsen, chefsutveckling, trainee-anställning och samverkan skola och näringsliv.

<b>Färre får mer</b>
Det gäller för kommunen att ta reda på vilket rekryteringsbehov som finns i framtiden. Under en kommande tioårsperiod kommer uppskattningsvis närmare 700.000 människor att lämna det svenska arbetslivet och det innebär ett stort generationsskifte. För det arbetet lokalt föreslår kommunstyrelsen 50.000 kronor.
För att utveckla "den goda arbetsplatsen" budgeteras 400.000 kronor. De pengarna ska räcka till att alla kommunanställda ska känna sig delaktiga och ta ansvar, känner social gemenskap, har ett reellt inflytande, utvecklas både som person och i sitt yrke och att man mår bra både fysiskt och psykiskt. Det poängteras visserligen i förslaget att "den goda arbetsplatsen" är en vision.
De betydligt färre antalet chefer i kommunen får 500.000 kronor för att trivas. Hur de pengarna exakt ska användas framgår inte i förslaget.

<b>Näringslivet styr</b>
För att klara rekryteringen till vissa yrken har man haft problem och för att komma till rätta med det föreslås så kallade trainee-anställningar. Vilka yrken det rör sig om definieras inte.
Däremot framgår det tydligt att näringslivet kommer att få mer att säga till om vad det gäller vilken kompetens elever i gymnasie- och högskola ska få. Enligt förslaget ska även det lokala näringslivet bidra till utveckling av tandemrekrytering.
Projekten väntas påbörjas redan under 2002 och fortgå under 2003 med en budget på 475.000 kronor för vardera år.
Förslaget kommer att tas upp på kommunfullmäktige på torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om