Den 31 maj är det dags, detta jubileumsår. Runt 170 knallar kommer att finnas i centrala Finspång, denna klämdag.
– För barnfamiljerna är det bra att marknaden ligger på en klämdag. Däremot förlorar vi kanske de besökare som bara jobbar i Finspång och brukar ta en sväng ut på lunchen, säger marknadsgeneralen Rolf Grenestam.
Men han bekymrar sig inte särskilt mycket. Inte heller över vädret, det brukar vara bra. I varje fall om han minns rätt. Den som skulle kunna korrigera uppgifterna är Håkan Tenselius. I år blir det 37:e året han är med i Lions sjuhövdade marknadskommitté. 37 år utan ett enda år borta.
Och jodå, han minns det där året då termometern visade på åtta plusgrader och fingrarna var vita av kyla.
– På den tiden skötte vi allt manuellt. Vi gick runt med en väska på magen och inkasserade pengar från knallarna för hyra. Vi kunde knappt böja på fingrarna. Och det blåste och regnade, det var hemskt, säger han.
Regnet har ställt till problem på fler sätt under åren.
– Förr hade vi kritor som vi märkte upp platserna med. Vi ritade upp dagen före, och när det sedan regnat på natten kan du ju tänka dig följden, tillägger han med ett skratt.
De första mötena inför varje års marknad hålls i oktober. Sedan träffas gruppen med jämna mellanrum fram till marknadsdagen. Och ibland krävs extra insatser.
– Ett år stal någon större delen av kablarna som vi hyrt. Det skedde på natten och upptäcktes på marknadsdagen. Det var inte roligt. Året efter gick vi nattvakt och patrullerade, fortsätter Håkan.
Och förra året blev det lite småsvettigt när toaletterna inte levererades i tid.
– Då blev det lite surt bland knallarna. I år har vi verkligen sett till att det inte ska upprepas, tillägger han.
Men att knallarna generellt sett är väldigt nöjda med Finsponga marken visar antalet, som under åren alltid legat på runt 170.
– Många återkommer varje år, en och annan har varit med från början, fortsätter han.
En marknad ska också vara sig lik, det är både Håkan och Rolf Grenestam överens om. Däremot blir det av olika skäl en del förändringar ibland.
– Marknadssträckningen är inte riktigt lika i år och vi har heller inget tivoli. Det bar sig inte ekonomiskt, vare sig för oss eller för dem som höll i det, konstaterar Håkan.
Vad får dig att ställa upp ideellt, år efter år?– Det är mitt sätt att bidra till samhället, och även internationellt, som Lions gör. Tyvärr ser återväxten dålig ut för Lions. Vi behöver fler unga krafter.