Tre anställda firades för 45 års tjänstgöring, 24 personer hyllades för 25 år och nio pensionärer avtackades i samband med Gränges Swedens jubileumsfest den 30 januari.
Gästerna bjöds på mousserande vin och snittar innan fotograferingen av jubilarerna ägde rum i slottets entréplan. Därefter tog utdelningsceremonin med vd Kent Schölin vid.
– Kent Schölin inledde med att berätta att denna jubileumsfest var speciell på många sätt. För första gången hölls avtackning av pensionärer samtidigt som trotjänare vid företaget hyllades för 25 respektive 45 års tjänst och för första gången någonsin hölls festligheterna på slottet, berättar Karin Asklund, Global Marketing Coordinator, Gränges.
Trerättersmiddagen serverades på slottsmässen och bestod av en förrätt på laxtartar med senapshollandaise, liten citrussallad samt ugnsrostad tomat serverat med rosenbröd. Som varmrätt serverades kalvfilé med tryffeldoftande marsalasky, stekt smålök och haricots verts samt potatiskaka med västerbottensost. Middagen avslutades med en desserttallrik bestående av sorbet, färska bär och lavendelpannacotta.
Kent Schölin svarade för välkomsttalet och produktionsdirektör Jörgen Abrahamsson höll tacktalet efter maten.
Efter middagen var det dans till Pork från Cork och Mackans Coverband.
Gåvorna till jubilarerna från 2012, 2013 och 2014 bestod av mässingsljusstakar för 45 års tjänst och guldur eller presentkort för 25 års tjänst samt kristallvas till pensionärerna.