Det vete katten vem det här är

För en dryg vecka sedan dök den upp på Storängsgården. Lite hungrig men vid gott mod gick kattdamen in på äldreboendet och där verkar hon vilja stanna.

3 november 2010 03:00
- Hon stod här ute och skrek en kväll. Då släppte nattpersonalen in henne i värmen, berättar Mona Lundqvist på Storängsgården.

 

Katten gjorde sig fort hemmastad på avdelningen Granen och trots att personalen ringt polisen har ingen anmält katten som försvunnen.

 

- Hon är id-märkt i örat men det går inte att se vad det står tyvärr. Men visst är det märkligt att ingen efterlyser en katt som försvinner, säger Catrine Henriksson.

 

Socialt utbyte
Den svartvita katten tror Catrine Henriksson är runt ett år gammal. Trots att hon gärna får stanna på Storängsgården vill personalen veta att ingen annan letar efter katten.

 

- Det vore hemskt om någon satt hemma och var ledsen för att katten är borta. Har hon ett hem ska hon självklart bo där. Men visst vill vi gärna att hon bor kvar här hos oss, säger Catrine Henriksson.

 

Även de boende på Granen har tagit till sig katten och vill gärna att hon ska stanna.

 

- Ja vi hade ju tänk skaffa en ny katt. Det märks på de som bor här att de blir gladare med sällskapet från ett djur, säger Mona Lundqvist.

 

Känner du igen katten som flyttat in på Storängsgården? Ring 0122-854 78 till Granen för mer information.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!