Första segern för Pär

Mikael Stark körde av vägen och drömmen om tredje raka titeln försvann.

 

Istället tog Pär Karlsson hem första segern i Cityracet.

 

- Riktigt skoj, säger han.

27 september 2010 03:00
Mikael Stark, Tjust MK, var i Finspång för att ta hem tredje raka vinsten i Cityracet. Han hade bäst tid inför finalen, knappt före Pär Karlsson, Lidköpings Motorsportförening, som kört bra hela dagen.

 

En kanontid i finalen tvingade Mikael Stark att satsa allt. En satsning som slutade med att han körde av vägen, in i en stolpe, skadades lindrigt och fick föras med ambulans till sjukhus.

 

- Enligt uppgift gick hans bil sönder och han kunde inte hålla sig på vägen utan körde in i en garagebyggnad och vidare på en stolpe. Han klämde foten och fördes till sjukhus tillsammans med sin kartläsare. Men det var inga allvarliga skador, berättar tävlingsledaren Anders Bengtsson.

 

Snöpligt slut
Ett snöpligt slut på racet.

 

- Jag pressade honom ordentligt och han kände nog att han var tvungen att satsa järnet. Det känns jättebra, sedan är det synd att han kör av vägen, säger Pär Karlsson.

 

Fyra-fyra-trea är de tidigare placeringarna i Cityracet.

 

- Det är fjärde året vi är med. Banan är kul. Det är roligare i år när det är öppna chikaner. Man får bättre flyt i körningen, säger Pär Karlsson.

 

Fungerat bra
Han fick tiden 1.32,95 i finalen och det vara bara han och Tommy Andersson, SMK Hörby, som tog sig i mål i finalen eftersom även Lars-Olof Johansson, Hällefors MK, bröt.

 

Detta var Pärs andra totalseger i år och han är nöjd med säsongen som helhet.

 

-Det har fungerat väldigt bra i år. Jag ska köra ett varvlopp i Vänersborg imorgon (läs igår) och siktar på seger igen. Jag räknar också med att komma tillbaka till Finspång nästa höst igen, säger Pär Karlsson.

 

33 förare kom till start och finalen avgjordes som vanligt efter tre varvs körning.

 

- Jag är jättenöjd. Allt funkade bra fram till olyckan. Det var lite synd att tävlingen slutade så. Annars var det uppehåll hela tiden och inga övriga incidenter, säger Anders Bengtsson.

 

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!