Landslaget nästa för Elin

Finspångs Kanotklubb har producerat ytterligare ett landslagstillskott. Den senaste i raden på ungdomssidan är Elin Melvinger, 14.

 

- Jättekul! Det känns som att jag nu får större tävlingslust, säger Elin om uttagningen.

10 november 2009 03:00
Nyligen genomförde Svenska Kanotförbundet det årliga ungdomslägret i Katrineholm. 30 ungdomar från hela Sverige deltog och Finspångs KK representerades av kvartetten Lisa Eriksson, Klara Hellström, Frida Hellström och Elin Melvinger.

 

Tre NM-guld
Det var under lägret som ungdomslandslagets kapten Kurt Lückner berättade att samtliga fyra FKK-paddare tagits ut till "vintertruppen". Elin som debutant, medan Lisa, Klara och Frida medverkade även i förra säsongens trupp. Klara och Frida representerade Sverige såväl på maraton-NM som sprint-NM i Danmark i somras. Resultatet blev fina tre NM-guld.

 

Elin Melvinger är sprudlande glad över uttagningen.

 

"Mer pushad"
- Jättekul och jättebra! Det var mitt mål att komma med, men jag är ändå lite överraskad eftersom jag vet att konkurrensen är hård. Det känns som att jag nu blir mera pushad och får större tävlingslust, säger Elin.

 

Hon började paddla för FKK 2007 och har tävlart ordentligt de två senaste säsongerna.

 

Uttagningen i ungdomslandslagets vintertrupp innebär att Elin och övriga tre FKK-kanotister kallas till skidläger i Långberget i februari och till besättningsläger på vårkanten. Det sistnämnda lägret betyder uttagning i K4 och K2 till NM i sommar.

 

Strategi som håller
På fyradagarslägret i Katrineholm blev det mycket paddling på Djulösjön, men också teknikpass.

 

- Vi gläds alla över Elins framgång. Klubbens strategi på bredd tillsammans med topp fortsätter att visa sig vara framgångsrik, myser FKK-ledaren Dag Hellström.

 

Samtidigt med ungdomslägret i Katrineholm var FKK:s Anna Roger kallad till seniorlandslagets träningsläger på Ramundberget.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nilsove Magnusson