Ekströms nya uppdrag - blir ordförande

Roger Ekström blir styrelseordförande när byggbolag tar nästa steg.

Andreas Wilzén, vd Wilzéns med den nya styrelseordföranden Roger Ekström.

Andreas Wilzén, vd Wilzéns med den nya styrelseordföranden Roger Ekström.

Foto: Privat

Fastighets- & byggnadsindustri2019-09-07 16:00

Med goda vitsord lämnade Roger Ekström Lundbergs hösten 2018 efter 19 år på olika poster inom företaget. Sist ut var han kommunikationsdirektör och när han lämnade företaget beskrev han hur han nu såg fram emot en ny karriär, flytta till Linköping och engagera sig ännu mera i Linköpings HC. 

Det var för ungefär exakt ett år sedan, och på fredagen avslöjade han att han nu blir den första ordföranden när Linköpingsbaserade byggbolaget Wilzéns tar steget och tillsätter en extern styrelse.

– Jag ser fram emot att vara del av företagets framtida resa, säger han.

Bolaget, som har 100 anställda, bildades 2001 och omsätter i dag 300 miljoner kronor. Grundaren, ägaren och vd:n Andreas Wilzén beskriver hur beslutet att tillsätta en extern styrelse vuxit fram:

– När jag startade bolaget 2001 gick alla kontakter och beslut via mig. De senaste åren har jag använt ett advisory board som bollplank, men nu är vi i en fas där jag vill ha en extern styrelse som stöd, säger han.

Förutom honom själv består styrelsen av juristen Eva Holmgren, Staffan Olofsson, verksamhetskonsult och civilingenjör inom industriell ekonomi och så ordföranden Roger Ekström, marknadsekonom.

– Det är ett naturligt och moget steg av en duktig entreprenör att tillsätta en styrelse med externa ledamöter som kan bidra till struktur och utifrån perspektiv, säger han.

Karta: Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!