Byggstart för ännu flera hyresrätter

För ett par år sedan fanns inte en enda hyresrätt i Rambodal. Nu kan snart 117 stycken läggas till de 56 som redan byggts.

Så här är tanken att det ska se ut i korsningen Rambogatan/Havregatan i Rambodal.

Så här är tanken att det ska se ut i korsningen Rambogatan/Havregatan i Rambodal.

Foto: SHH Bostad

Fastighets- & byggnadsindustri2019-11-04 13:03

Det är SHH Bostad som inom kort börjar bygga hyresrätter i korsningen Rambogatan/Havregatan i Rambodal. Totalt handlar det om 117 lägenheter i fem huskroppar på vardera fyra eller fem våningar.

– Inflyttning av lägenheterna, som består av ett till tre rum och kök om 35 till 64 kvadratmeter, kommer att ske senast under våren 2021, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd SHH Bostad.

Det här blir det andra hyresprojektet i Rambodal. Från att inte ha haft en enda hyresrätt, kommer området snart att ha 173 stycken, då Hyresbostäder invigde sina 56 hyresrätter på tomten intill förra året. Kommunalrådet Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden, berättar att kommunen sänkt markpriset för att locka till sig byggherrar i kommunens ytterområden.

– Det fanns ett motstånd att bygga hyresrätter i ytterområden, för man trodde nog inte att folk ville bo där. Men det gick ju bra för Hyresbostäder, säger han.

De slutsatser han dragit är att folk gärna vill bo kvar i sitt område, även när barnen flyttat ut eller man har separerat. 

– När man bygger hyresrätter utanför stadskärnan får man ofta en nära förflyttning.

De nya husen byggs med modulsystem i trä. Bostadsbolaget avser att miljöcertifiera projektet, och har även inlämnat en ansökan om investeringsstöd i syfte att erbjuda rimliga hyror. 

– Det är underbart att snart kunna erbjuda ett nytt kvarter med attraktiva och miljövänliga hyresbostäder, säger Misha Moeremans d’Emaus.

Här ska det bli fem huskroppar på mellan fyra och fem våningar.
Här ska det bli fem huskroppar på mellan fyra och fem våningar.
Karta: Havregatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!