Stal 12500 kronor ur barnets skötväska

Kvinnan skulle åka och handla tillsammans med sin man och deras barn, med sig hade hon en skötväska med kontanter.

Glömde skötväska med tusentals kronor i kontanter.

Glömde skötväska med tusentals kronor i kontanter.

Foto: Calle Slättengren

Fängelse2019-10-24 14:00

När hon klivit på spårvagnen upptäckte hennes man att skötväskan låg kvar vid hållplatsen. Hennes man klev därför av vid nästa hållplats och sprang tillbaka för att se om pengarna låg kvar.

Hon ringde till sin man som då berättade att det bara fanns 500 kronor kvar i väskan. Hennes man gick därefter omkring och frågade personer i närheten av hållplatsen om någon visste vem som tagit pengarna.

Kvinnan åkte tillbaka till sin man och också hon började fråga personer som befann sig vid spårvagnshållplatsen om någon sett vem som tagit pengarna. En flicka som hon frågade visade upp sin väska och sa att hon inte hade tagit några pengar. Men när kvinnan frågade om det var hennes pappa som tagit pengarna nickade hon.

Mannen, som är i 50-årsåldern, ville först inte lämna tillbaka pengarna, men tog sedan fram dem från bakfickan och gav dem till paret.

Mannen som stal pengarna gjorde det under tiden han avtjänade villkorlig dom efter att ha dömts för grovt rattfylleri och att han återfallit i brott bara några månader efter den domen vann laga kraft och därför ska dömas till fängelse i 1 månad.

Varför mannen stal pengarna eller hur han visste att de fanns i skötväskan, eller varför han lämnade kvar 500 kronor i väskan framgår inte av varken stämningsansökan eller av domen.

Däremot har han i förhör erkänt att det var han som tog pengarna den där oktoberdagen för nästan exakt ett år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!