2014 skrevs historia när Feministiskt initiativ, med sina över fem procent, för första gången tog plats i Europaparlamentet. Nu slåss Fi:s EU-parlamentariker Soraya Post för att få behålla sin och partiets plats i Bryssel.
Med opinionssiffror på strax över en procent riskerar Fi att inte klara fyraprocentsspärren och därmed mista sitt mandat.
Vad tänker du kring det?
– Det är tråkigt. Men det är väl som följd av att det gick så dåligt i det nationella valet, riksdagsvalet. Jag hoppas att det ska gå upp, naturligtvis, under den kampanjtiden som är kvar. Jag är positiv. Vi får mer mediauppmärksamhet nu och får vara med i debatterna, så jag tror att det ska göra skillnad, säger Soraya Post.
På måndagen kom hon till Kulturkvarteret Hallarnas innergård i Norrköping för en föreläsning om vad hon fått igenom och kämpat för under sina fem år i parlamentet och vad hon vill göra om hon får förnyat förtroende.
– Vi skapade historia 2014, inte bara med att vi fick ett mandat, vi placerade en romsk kvinna där för första gången i historien, säger Soraya Post.
Fi sitter i den näst största gruppen, den socialdemokratiska gruppen, i EU-parlamentet.
– De var jätteglada att de fick in en antirasist och feminist i sin grupp som var så ihärdig i de frågor jag drivit där i Fi:s namn, och det handlar mest om respekten för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatsprinciper.
– Det här valet handlar om: Hur brunt ska EU bli? Hur mycket ska de högerextrema få makt att påverka den politiska agendan, hur mycket ska de få makt till att blockera den politik som det kommer att röstas om? säger Soraya Post som menar att de högerextrema försöker rasera EU inifrån.
Post vill se EU som en större internationell aktör vid konflikter, menar att klimatfrågan bara kan lösas genom samarbete och kan tänka sig en koldioxidskatt.
Soraya Post har haft framgång i arbetet med romska frågor: parlamentet erkänner nu antiziganism, som är en särskild form av rasism riktad mot romer.
Hon har även försökt få mäns våld mot kvinnor att bli en säkerhetsfråga, på samma sätt som cyberbrott, terrorism och organiserad brottslighet.
– Jag känner mig taggad att fortsätta, det finns mycket arbete kvar, säger Soraya Post.
Efter besöket i Norrköping bar det av till Stockholm där hon skulle medverka i Svt:s Aktuellt.