Första träffen med nya ensamkollegorna

I snart två år har Alicia Petersdotter drivit sitt egna företag. Efter en föreläsning hon var på om ensamhet på jobbet och hur man får en annan relation till sina kollegor än bara hej och hej då, frågade hon föreläsaren:

Egenföretagande 3 november 2019 19:00

– Men vi som jobbar ensamma då, hur ska vi göra?

Då fick hon tipset att samla ihop folk som jobbar hemifrån. Sagt och gjort, efter ett inlägg på  sociala medier där hon bjöd in andra enmansföretagare eller människor som är själva på sin arbetsplats.

I måndags var första gången hon satte sig på Brödernas Café i centrala Norrköping för en första träff.

– Att träffa andra, att ha sociala kontakter i vardagen har en positiv hälsopåverkan, säger Alicia Petersdotter.

Och hon vet mycket om just hälsa eftersom det är det hennes företag sysslar med. Att på olika sätt få människor att må bra.

– Jag jobbar ganska brett just nu med allt från kostrådgivning till mountainbikecykling och hälsokassar.

– Hon är en träningsprofil helt enkelt, säger Emanuel Tammelin.

Han jobbar på företaget Templ.io som består av fem personer som jobbar med en webbhotellstjänst, under tio år har han varit verksam i Kina och väntar nu på att flickvännen ska få flytta till Sverige.

Joel Söderström är den tredje som kommit till den allra första träffen, han är elkraftsingenjör på konsultbolaget Sigma och just nu ensam på deras kontor i Norrköping. För hans del handlar den här träffen inte bara om arbete utan också om att hitta nya vänner.

–  Jag har jobbat i Stockholm under några år, men när jag och min flickvän ville rota oss någon annanstans föll valet på Norrköping, som har visat sig vara en fantastisk stad.

De har redan hunnit med att brainstorma, jobba fokuserat och dricka kaffe när vi ses på caféet tidigt på förmiddagen. Alla tre är nöjda med den första träffen och hoppas att det kommer ännu fler nya "cafékollegor" till nästa träff.

 

– Tanken är att ses varje eller varannan måndagsförmiddag här på Brödernas och alla är välkomna, olika åldrar med olika erfarenheter från olika branscher - alla är välkomna, säger Alicia Petersdotter.

Tiden som egenföretagare har lärt henne ett och annat.

– Jag trodde att det skulle vara enklare, jag behöver jobba mer med strukturer. Jag har lärt mig att om inte jag gör jobbet så gör ingen annan det heller, säger Alicia Petersdotter.

Alla tre trivs väldigt bra med sina jobb och kanske ännu bättre nu sedan de fått nya kollegor - åtminstone en förmiddag då och då.

– Vi ses på måndag efter allhelgonahelgen igen, säger Alicia Petersdotter.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Han hjälper andra att spara cash – "Ett stort ansvar"

Han hjälper andra att spara cash – "Ett stort ansvar"