Efterlyser utredning

En kvinna hos Holmen Paper i Norrköping, skadade ena handen i en arbetsplatsolycka. Nu efterlyser Arbetsmiljöverket en utredning på olyckan.

20 juli 2019 07:00

Det var den tisdagen den 2 juli, som det kom ett larm om att en kvinna i 25-årsåldern hade klämt sin ena hand i en maskin hos arbetsgivaren Holmen Paper på Östra Bravikenvägen i Norrköping och förts till Vrinnevisjukhuset.

Polisen var snabbt på plats efter olyckan och gjorde en utredning om vad som hänt och i första skedet uppgav polisen att det än så länge inte fanns någon brottsmisstanke.

Sedan visade det sig att kvinnan tursamt nog fått lindriga skador och kunde lämna Vrinnevisjukhuset samma dag som olyckan hade skett.

Men nu efterlyser Arbetsmiljöverket i Stockholm en utredning om olyckan från företaget, eftersom man bara fått en anmälan från polisen än så länge.

Så här skriver Arbetsmiljöverket bland annat:

”Vi vill ta del av er utredning samt föranmäla en inspektion.

Som arbetsgivare ska ni utreda de olyckor och allvarliga tillbud, som inträffar i er verksamhet och genomföra de åtgärder som behövs, för att förebygga att händelsen upprepas.

Regler om att vi har rätt, att få den information vi behöver för vår tillsyn finns i arbetsmiljölagen.”

Nu har Holmen Paper fått på sig till den 15 augusti att göra klar utredningen och skicka den till Arbetsmiljöverket.

Sedan tänker Arbetsmiljöverket gör en inspektion av arbetsplatsen senare i augusti och vill då ha företagets egen utredning som grund inför det besöket.

Folkbladet ha sökt ansvariga på Holmen för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström