Kjellboms ja lägger en viktig grund

William Walker och Jan Tomanec lämnar. Edgars Jeromanovs lär gå förlorad. Glädjebeskedet att Joakim Kjellbom stannar var viktigt för Dolphins.

29 maj 2014 15:31

Årets center i ligan och kanske den bästa säsongen någonsin. Joakim Kjellbom är klar för en fortsättning i Dolphins. Till klubbens stora glädje.

– Skönt. Det går inte att ersätta Jocke. Som han spelade i år såg det inte ut som han var redo att sluta, myser sportchefen Jesper Sundberg.

35–åringen har gett tummen upp till två nya år i Dolphinslinnet och lägger den grund som SM-finalisten så gärna ville ha på plats.

– Nu vet vi vilken filosofi vi ska hålla oss till, fortsätter Sundberg som tvingades att ta emot beskedet att William Walker vill söka sig vidare.

Amerikanen ingick i nästa säsongs bygge men skickar Dolphins på jakt efter en ersättare.

Dolphins kommer inte att erbjuda Jan Tomanec något nytt kontrakt.

– Nej, han vill ha mer betalt och de pengarna har vi inte. Nu kommer vi att satsa på två rörligare insidespelare, avslöjar Jesper Sundberg som fruktar att Edgars Jeromanovs säger tack och adjö efter ett par framgångsrika säsonger.

Det gör det extra akut att få Adnan Chuk att köra vidare en säsong till.

– Vi hade ligans smartaste bakplan. Självklart vill vi se Adnan köra vidare.

Ett nytt kontraktsförslag kommer att skickas till Jermont Horton i dagarna.

– Vi hoppas att han nappar, säger Sundberg.

På måndag träffar Dolphinsledningen Paul Burke för ett snack. Efter det mötet vet parterna mer om det blir ett fortsatt samarbete eller om de går skilda vägar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung