Endast 300 får komma på sexfest

Det har varit rusning till Skandinaviens största swingersfest. Men bara hälften av de över 600 som anmält sig får komma.

I samband med sexfesten kommer även swingersklubbens nya lokal att presenteras: I källaren på Arbis.

17 oktober 2013 12:52

Swingersklubben Adam och Evas har tvingats säga nej till hälften av dem som vill komma på swingersfesten med temat Eyes Wide Shut, på Arbis på lördag.

– Tillståndsmyndigheten tillåter bara 300 personer i lokalen, säger Adam och Evas manager och berättar att gästerna kommer från tio olika europeiska länder.

På lördag ska Adam och Eva även visa upp den nya permanenta klubblokalen, i källaren på Arbis.

– Jo, det är klart nu, vi har redan börjat bygga. Om allt går som planerat kommer den vara klar till nyår.

Ordföranden tror att swingersklubben nu kommer att bli mer rumsren än vad den var när man höll till i källaren på Blå huset. Det var i mars i år som Blå huset totalförstördes av en kraftig brand.

Upprörda grannar

Men det har inte bara varit positiv rusning till festen. Flera boende i området har upprörts av att få en swingersklubb som granne. Swingersklubbens manager har även fått hotbrev som polisanmälts.

Och han är inte glad att Folkbladet ska skriva om sexfesten eftersom verksamheten väcker så mycket känslor.

– Det kommer en massa nyfikna människor och våra gäster vill vara anonyma, inte bli uttittade på gatan.

Men gästerna lär i alla fall vara svåra att känna igen. För att komma in på Arbis måste du förutom biljett ha på dig mask och kåpa. På programmet står bland annat den äkta Eyes Wide Shut-ritualen, regisserad av professionell regissör, och en erotisk burlesque show.

Könssjukdomar

Enligt en holländsk studie som gjordes för några år sedan drabbas äldre swingrar av lika mycket könssjukdomar som vilken högriskgrupp som helst.

Adam och Evas manager suckar åt undersökningen som han inte har hört talas om.

– Om man går på krogen och raggar upp en tjej eller kille är risken garanterat större att drabbas av könssjukdomar, kontrar han.

1000 kondomer

Själv levde han i alla fall ett betydligt mer vidlyftigt sexliv när han sprang på Palace i 20-25-årsåldern än vad han gör idag.

Han medger dock att det händer att deras gäster får klamydia men att det är ovanligt.

– Jag har köpt in 1000 kondomer. Även om vi inte har något krav på att man ska använda kondom så är det en stark rekommendation.

Klubbens ordförande framhåller också att swingersfesten bidrar med en hel del skatteintäkter i kommunen även om det denna gång krockade med ett annat stort evenemang: Moderatstämman.

– Festen genererar väl åtminstone 150 hotellnätter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk