Hotfulla kedje-brev sprids bland barn

Olika slags kedjebrev och -sms har på senaste tiden spritts bland skolbarn i kommunen. Budskapet i dessa är att skicka det vidare till ett antal personer, oftast med ett hot av någon sort. På Dagsbergsskolan har man nu kontaktat polisen och vill uppmärksamma barn, föräldrar och andra skolor på problemet.

9 oktober 2013 15:49

"Varning! Fortsätt läsa, eller dö i natt klockan 00.42." Så börjar ett av de kedjebrev som läraren Susanne Andersèns elever i 5/6:an på Dagsbergs skola fått sig tillsända över mobil-appen Kik (se faktaruta). Det hela uppdagades förra fredagen då några elever var ovanligt trötta. De hade fått kedjebrev kvällen innan och flera uttryckte att de sovit dåligt på natten på grund av innehållet i dessa, breven innehöll nämligen tidigare nämnda hot, som endast kunde undvikas om man skickade vidare brevet till ett antal av sina kontakter.

– Vi pratade i klassen om hur man kan få stopp på det här och så bestämde vi tillsammans att vi helt enkelt inte skulle skicka vidare, säger Susanne Andersén som uppmanar vuxna att vara vaksamma mot det här fenomenet.

– Vi måste bryta det här.

Kik är en så kallad chatt-applikation till mobiltelefonen. Med denna kan man skicka meddelanden gratis, till skillnad från sms. Man kan använda ett username istället för telefonnummer och därigenom vara anonym.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!