"Han mår väldigt dåligt"

Den 37-årige före detta politiker som är misstänk efter balkongfallet som dödade hans fru erkänner narkotikabrott men förnekar misshandel.

Hans familj såg på torsdagen till att han kom till sjukhuset.

– Men han har varit för utmattad för att prata med läkare, säger försvarsadvokaten Tomas Abrahamsson.

20 juni 2013 09:49

NORRKÖPING

37-åringen har erkänt narkotikabrott och det mesta tyder också på att han var påtänd vid tillfället då hans 31-åriga fru av okänd anledning föll, ramlade eller hoppade från balkongen på fjärde våningen.

– Han har erkänt att han hade cannabis hemma och förmodligen var han också påverkad av cannabis, säger advokaten Tomas Abrahamsson.

Men resultatet av provsvaren var inte klara på torsdagen.

Förnekar misshandel

Däremot förnekar maken anklagelserna om misshandel av hustrun.

Det förnekar han bestämt, eller?

– Nej inget är bestämt eftersom han är chockad, mår väldigt dåligt och ger inga precisa svar, säger advokaten och berättar att hela bilden av vad som hänt är väldigt komplicerad och att han har flera minnesluckor under en viss period.

– Han minns fragment av vad som hänt under en längre period.

Läkarbedömning

Efter att han släpptes fri på torsdagseftermiddagen så har hans familj och advokaten kört honom till sjukhuset för en läkarbedömning.

– För att se vad som är bäst för honom, säger Tomas Abrahamsson.

Hur mår han?

– Han mår fruktansvärt dåligt. Han är i chock, sorg och kan inte förstå att hustrun är borta. Dessutom har han ångest över att inte minnas vad som har hänt.

Enligt advokaten är han i stort behov av psykologhjälp.

Vad tycker han om att vara fri?

– Naturligtvis är det skönt att slippa bli häktad men han har varit så utmattad att han inte ens har kunnat medverka i några läkarsamtal, säger Tomas Abrahamsson på torsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!