Grannen: "Hade hon ropat på hjälp hade vi ringt polisen"

Amar Shaol såg när den 31-åriga kvinnan föll från balkongen, och säger att fallet föregåtts av skrik och bråk från lägenheten. En granne till paret berättar att det varit bråk och skrik i lägenheten hela helgen.

– Mannen vrålade ovabrutet, och kallade kvinnan för fruktansvärda saker, säger grannen.

19 juni 2013 17:01

Amar Shaol jobbar i närheten av fastigheten där en 31-årig kvinna föll handlöst från en balkong vid lunchtid i måndags. Han berättar att både han och kolleger reagerat över skrik och bråk från lägenheten, och stod och tittade upp mot lägenheten när kvinnan föll.

– Det var ett himla liv, det lät som om grejer gick sönder och möbler vältes. Och skrik, det lät som om två personer skrek på varandra, men kvinnan hördes mest, säger han.

Amar Shaol och hans kolleger diskuterade om de skulle kontakta polisen, men avvaktade.

– Vi misstänkte att det var ett relationsbråk. Och sådana kan ibland låta allvarligare än de är, så vi ringde inte, säger han.

"Fruktansvärt"

I efterhand ångrar Amar Shaol att han inte ringde polisen.

– Efter sex, sju minuter såg vi kvinnan falla från balkongen. Först trodde jag att det var en soffa, men sedan såg jag att det var en människa och sprang dit, säger han.

Amar Shaol säger att han är osäker på om kvinnan var själv på balkongen då hon föll.

– Allt gick så fort, det var fruktansvärt. När jag kom fram fanns en person redan på platsen. Han hade lagt över kvinnan en jacka. Strax därefter kom ambulansen, säger han.

Skrik och bråk

En av parets närmsta grannar berättar att det varit bråk och skrik i parets lägenhet hela helgen.

– Det började vid 15-tiden på lördagen. Jag hade just kommit hem, och redan i porten hörde jag skriken. Det var en man som gormade. Riktiga primalvrål. Först trodde jag att det var a-lagare i trapphuset, men sedan hörde jag att det kom från deras lägenhet, och att det var den 37-åriga mannen som skrek, berättar grannen som blev förvånad eftersom paret i vanliga fall uppträtt väldigt ordningsamt.

– Jag tyckte det var så oerhört konstigt att han, som varit en offentlig person, betedde sig på det där viset. Att han bara släppte alla hämningar och gallskrek utan att bry sig om vad omgivningen skulle tro, säger grannen.

Skrek fula ord

Vid 19-tiden på lördagskvällen tystnade skriken, och grannen antog att mannen somnat.

– För det var bara han som skrek hela tiden. Han vrålade och kallade kvinnan för okvädningsord. Hon skrek inte, men vi hörde hur hon försökte lugna honom, säger grannen, som flera gånger gick ut på sin balkong för att försöka se in i parets lägenhet.

Vid 21-tiden på söndagskvällen började bråken igen.

– Han började skrika, och vid ett tillfälle lät det som om någon dundrade in i ett skåp, säger grannen som ångrar att de inte ringde polisen.

– Hade hon ropat på hjälp hade vi ringt på än gång. Jag fattar inte varför hon inte gjorde det, säger grannen.

Enligt uppgift till Folkbladet har vänner till paret haft kontakt med kvinnan under helgen. Vännerna har varit oroliga för kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!