De bjuder på musikkvällar

Sedan några år tillbaka bjuder Regna Hembygdsförening på Musik i sommarkväll. Arkivet öppnas upp och kaffepannan står på spisen.

21 juli 2019 17:58

Vädret kan variera. Vid årets första musikkväll vräkte regnet ner och man fick flytta inomhus. När det nu senast var en operettkväll var det den fagraste tänkbara sommarkväll i den vackra parken vid hembygdsgården.

Och folk kom i mängder. De satt både kring kaffeborden och i gröngräset.

– Det brukar vara kring 40 till 50 personer, någon gång kring 100, säger Vanja Einarsson, sekreterare.

Den här kvällen med internationella operettartister som Cecilia Hjortsberg, Cecilia Lindwall och Bengt-Ola Morgny, kom det 130. Det blev nästan lite panik i köket. Skulle kaffet räcka?

– Vi hade aldrig klarat det här ekonomiskt om inte Bengt-Ola Morgny varit medlem i hembygdsföreningen, säger ordföranden Staffan Andersson.

Inget inträde tas, utan lotter och lite försäljning ska täcka kostnaderna.

Bengt-Ola är skriven i Stockholm men härstammar från Regna och har hus där. Han är arkivföreståndare i hembygdsföreningen.

– Nu är jag pensionerad och sjunger när jag tycker det är roligt, säger han.

Roligt hade inte bara han utan även publiken som fick en kavalkad kända operettmelodier sig serverade.

Men det är inte bara musik utan föreningen öppnar också upp arkivet. Vanja Einarsson hjälpte flera som sökte uppgifter. Kria Arvidsson från Norrköping fick till exempel hjälp att hitta uppgifter om konsumföreningen i Regna.

Publiken lyckades applådera till sig ett extranummer och ett gäng svalor ackompanjerade när de skrikande flög över scenen framför Bränntorpslogen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Börje Gavér