Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Gurka bannlyst från skolmaten

Feferoni. Men inte gurka och tomat. Så ser salladsborden ut för eleverna i Finspångs kommun.

Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

BYLE2009-03-07 03:00
Tomater och gurkor är helt borttagna från salladsborden för skolbarnen i Finspångs kommun.Det fick eleverna Elin Vallin, Jennica Cederlöf och Anna Borgiel på Ekesjö skola i Byle att reagera. Deras grupp i landsbygdsprojektet riktar in sig på skolmaten.- Vi förstår inte hur man kan ha feferoni på salladsbordet vid luncherna, men inte tomat och gurka, säger tjejerna.Eleverna skrev till Finspångs kommuns kostchef Catharina Stenhammar och fick ett svar som eleverna hade svårt att förstå innebörden av. Där står det bland annat att tomat och gurka inte har tillräckligt med näringsämnen.Anna Eriksson är kostansvarig på skolan.- Jag har ingen förståelse för beslutet. Man borde hålla sig svenskt och närproducerat. Det sparar mer pengar också, säger Anna.Elin, Jennica och Anna tänker skriva ett nytt brev till kommunens kostchef och be om ett tydligare svar.- Vi förstod inte sammanhanget. Jag älskar gurka och saknar det på salladsbordet, säger Elin Vallin.Tjejerna tycker att projektarbetet är väldigt lärorikt.- Det kul att jobba ihop i grupper. Det är kul att få se hur man ska gå tillväga när man tar kontakt med olika personer, säger Elin, Jennica och Anna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om